Sveiki atvykę į nMo.lt - seniausią pro-wrestling'o forumą Lietuvoje!
Šis forumas yra skirtas PW (profesionaliųjų imtynių) ir MMA (mišriųjų kovos menų) diskusijoms. Čia Jūs rasite naujienas iš WWE, TNA, UFC ir kitų organizacijų, naujausius rezultatus, įvairias nuotraukas, wrestler'ių biografijas, sporto totalizatorius, daug naudingų straipsnių ir, žinoma, bendraminčių, su kuriais galėsite bendrauti ir dalintis nuomonėmis. Taip pat, čia rasite įvairių failų - nuo dainų iki šviežiausių PW match'ų bei MMA kovų. New Maniacs Order - su Jumis nuo 2005 metų!
Jei esate nMo narys, tai prisijunkite čia, o jei ne, tada užsiregistruokite mūsų forume!
2019-05-31, 20:25
Kaip galite spręsti iš temos pavadinimo, vienas įvykis manyje pabudino wrestling'o faną - All Elite Wrestling. Turbūt nereikia pristatinėti kas tai, ar su kuo tai valgoma. Jei bent minimaliai sekėte PW pasaulio naujienas internete, girdėjote apie naujausią wrestling'o kompaniją ir pirmą potencialų konkurentą iš po WCW. Aš pats, dar nuo laikų kai visi būdavom aktyvūs, forumai būdavo populiaru, iki pat šiol, visad sekiau ir seku, kas vyksta. Pačio žiūrėjimo per metus būna ~3h(Royal rumble ir Mania), bet tokie YT kanalai kaip Cultaholic ir WrestleTalk mane palaiko up-to-date.
Taigi! Einant labiau prie temos, pažiūrėjau Double or Nothing. Buvau lengvoj euforijoj. Jausmas, lyg kažkas paėmė gerąsias WWE, ir ROH dalis ir sujungė į tai. Sąžiningai, nepamenu kada taip mėgausi wrestling'u. Taip, kartais pažiūrėdavau svarbesnius ROH renginius, stebėjau kaip Jericho sekėsi New Japan'e, žiūrėjau 6* klasikas tarp Okada ir Omega, tačiau čia buvo kažkas daugiau. Žiūrint visą laiką buvo ir jaudulys, ar jiems pasiseks, ar atlaikys visą sukurtą hype. Ir po visko, džiaugsmas, kad sulaukei visko, ar net daugiau, negu tikėjaisi. Žiūri, ir tikiesi, kad gal... GAL tai tikrai bus naujas lapas. Gal ne veltui buvo gadinta nervų su WWE, vėliau su TNA. Gal tai bus ta kompanija, kuri įneš tai, ko visiems trūko 15 metų.
Aš visad pavydėdavau tiems, kas turėjo prieigą prie WWF/WCW attitude eroj. Maybe 2019 bus naujasis 1999?
Anyway, nesigilinsiu per daug į match'us ir detales. Tiesiog norėjau parašyti post'ą, su mintim, kad gal aš ne vienas, kuris žiūrėjo AEW DoN. Tikėtina, kad ši tema atsakymo sulauks tik po 3 mėnesių, bet hey, šiais laikais internetas pigus.
2019-10-20, 20:47
Bottom, 2019-05-31, 20:25, pasakė:
Kaip galite spręsti iš temos pavadinimo, vienas įvykis manyje pabudino wrestling'o faną - All Elite Wrestling. Turbūt nereikia pristatinėti kas tai, ar su kuo tai valgoma. Jei bent minimaliai sekėte PW pasaulio naujienas internete, girdėjote apie naujausią wrestling'o kompaniją ir pirmą potencialų konkurentą iš po WCW. Aš pats, dar nuo laikų kai visi būdavom aktyvūs, forumai būdavo populiaru, iki pat šiol, visad sekiau ir seku, kas vyksta. Pačio žiūrėjimo per metus būna ~3h(Royal rumble ir Mania), bet tokie YT kanalai kaip Cultaholic ir WrestleTalk mane palaiko up-to-date.
Taigi! Einant labiau prie temos, pažiūrėjau Double or Nothing. Buvau lengvoj euforijoj. Jausmas, lyg kažkas paėmė gerąsias WWE, ir ROH dalis ir sujungė į tai. Sąžiningai, nepamenu kada taip mėgausi wrestling'u. Taip, kartais pažiūrėdavau svarbesnius ROH renginius, stebėjau kaip Jericho sekėsi New Japan'e, žiūrėjau 6* klasikas tarp Okada ir Omega, tačiau čia buvo kažkas daugiau. Žiūrint visą laiką buvo ir jaudulys, ar jiems pasiseks, ar atlaikys visą sukurtą hype. Ir po visko, džiaugsmas, kad sulaukei visko, ar net daugiau, negu tikėjaisi. Žiūri, ir tikiesi, kad gal... GAL tai tikrai bus naujas lapas. Gal ne veltui buvo gadinta nervų su WWE, vėliau su TNA. Gal tai bus ta kompanija, kuri įneš tai, ko visiems trūko 15 metų.
Aš visad pavydėdavau tiems, kas turėjo prieigą prie WWF/WCW attitude eroj. Maybe 2019 bus naujasis 1999?
Anyway, nesigilinsiu per daug į match'us ir detales. Tiesiog norėjau parašyti post'ą, su mintim, kad gal aš ne vienas, kuris žiūrėjo AEW DoN. Tikėtina, kad ši tema atsakymo sulauks tik po 3 mėnesių, bet hey, šiais laikais internetas pigus.
Taip, žiūriu ir aš AEW. Smagu, kad esame bent dviese.
WWE žiūrėjimas pas mane on-and-off (2019 was mostly off), tačiau aktualijas visada seku, pagrinde per Wrestling Observer Radio podcastus, kur Dave Meltzer ir Bryan Alvarez labai smagiai sulygina su žemėmis WWE, kai jie pateikia šūdiną produktą. Kartais pasižiūriu svarbesnius NJPW mačus, nes in-ring kokybe jiems niekas neprilygsta, tačiau nesu taip engaged su jų storyline'ais ir tai normalu - produktas kitai rinkai. Mes esame užaugę su WWE, todėl labiau prijaučiame "sports entertainment" tipo wrestlingui. Todėl labai smagu buvo kai 2018 pabaigoje pradėjo bręsti idėja alternatyva WWE ir so far (kai rašau šį postą jau įvyko 3 savaites Dynamite laidos), esu 90% patenkintas. Aišku galėčiau daug daugiau rašyti, bet manau užtenka paminėt esminius niuansus.
Geri dalykai:
- Booking - quite basic, neišradinėjamas dviratis - žmonės wrestlina iki pin/submission ir rezultatas lemia, kas eina toliau (tag team tournament, title shots, etc.); nėra DQ, no contents, kvailų ref bumps. Jie neturi problemų duoti pagrindiniam heel'ui (Jericho) švariai laimėti prieš top face'us (Omega, Hangman), nes sporte išvykų komandos dažnai laimi, no big deal.
- In-ring kokybė - surinkti geriausi talentai, kurie neturi sutarčių su WWE/NXT ar NJPW, todėl normalu, kad jiems davus laiko ringe ir negadinant reikalo su non-finišais, jie deliverins ***-**** mačus on weekly basis, o PPV turės kelis ****+ mačus. Beje, per trumpą egzistavimą jie jau turi du 5*+ mačus (Cody/Dustin at Double or Nothing ir Bucks/Lucha Bros at All Out)
- Promos - AEW neturi script writerių, kurie rašo wrestleriams ilgus promo, kuriuos jie atkala prieš kamerą žodis į žodį ir skamba itin kvailai (Roman Reigns suffering succotash anyone?). AEW leidžia wrestleriams šnekėti organiškai.
Blogi dalykai:
- Personažai - minėjau, kad AEW turi gerus promo, tačiau bėda, kad mano skoniui jų yra per mažai. Cody, Jericho, Allin, PAC, MJF, Riho yra neblogai išdevelopinti, tačiau Omega, Moxley, Lucha Bros, Hangman yra tik puikūs wrestleriai, tačiau jų personažai nėra aiškiai apibrėžti. Pvz, aš kaip Being The Elite žiūrovas žinau, kad Omega gali gerai šnekėti, tačiau ar casual fanai įsijungę TNT tai žino? Jei ne, kodėl jiems jis turėtų rūpėti? Yra kur pasitempti.
- Moterys - viena sritis, kurioje nuo WWE yra smarkiai atsiliekama, kadangi pastaroji yra susirinkusi visą elitinį talentą. Neatsitiktinai prie personažų paminėjau tik vieną moterį (Riho), kitos nėra tiek over. Aišku, yra Awesome Kong, tačiau ji jau šiame amžiuje nebėra judri ir bus tik special attraction; todėl stipriai moterų divizijai reikės daug darbo
- Reitingai - trečias epizodas surinko vos 1.05m, nors pirmas turėjo net 1.44. To užtenka įtikinamai įveikti NXT (0.7) ir anot Meltzerio, TNT tikėjosi pradžioje vos 0.5 ir yra labai patenkinti, tačiau downward trendas vis tiek neramina, kad yra tiesiog keli šimtai tūkstančių core fan'ų (kurie žiūri all elite nuo NJPW/ROH laikų) ir casual'ų pritraukti long-termu jiems nepavyks, o AEW finansinė sėkmė labiausiai priklausys būtent nuo gebėjimo pritraukti naujus fanus, kas yra sudėtinga kai wrestlingas yra no longer cool jaunose demografijose. Matysim.
Visgi, overall esu tikrai patenkintas ir taip aktyviai nesu žiūrėjęs wrestling'o bent nuo 2014 m., todėl viskas gerai. Jeigu atsiras čia daugiau žmonių, būtų smagu padiskutuoti su senąja nMo bendruomene (žiūrėsim ar pats Bottom atsakys greičiau nei aš).
2019-10-20, 20:51
Walleris, 2019-10-20, 20:47, pasakė:
WWE žiūrėjimas pas mane on-and-off (2019 was mostly off), tačiau aktualijas visada seku, pagrinde per Wrestling Observer Radio podcastus, kur Dave Meltzer ir Bryan Alvarez labai smagiai sulygina su žemėmis WWE, kai jie pateikia šūdiną produktą.
...
Beje, jei ką domina mano paminėtas WWE lyginimas su žemėmis, tai čia yra pora recent pavyzdžių.
https://www.youtube....h?v=7NLSHYemZFU
https://www.youtube....h?v=7Bgcg_sSkfI
https://www.youtube....h?v=w_WeXxKVCko
2019-10-27, 18:30
Labai džiugu, kad praėjus 5mėn nuo temos sukūrimo, hype'as AEW tik auga. Mėgstu ką jie duoda kas savaitę, ketvirtadieniai tapo gan laukiama savaitės diena. Aišku klaustukų šiuo metu daug. T.y., ar greit neišsisems, ar nepadaugins ex-WWE chebros su laiku, ar reitingai laikysis. Bet kažkodėl turiu viltį, kad bent kelis metus bus labai įdomi situacija wrestling'e. Kol kas per daug viskas sėkmingai ir logiškai vyksta, kad greit nueitų šuniui ant uodegos. Smagu matyti, kaip iškart taisomos tam tikros klaidos, kaip kad AEW Dark nepaminėjimas, gerėjo production'o kokybė, kamerų klaidų mažiau. Apskritai, stipriai jaučiasi, kad produktas kuriamas fanams, yra klausomasi aplinkos, ko nori žmonės. O ne, ko nori Vincas. Like that other company. Nemažai youtube tenka išgirst/perskaityt nuomones, prieš tą WWE paminėjimą, kad tai žemas lygis. Bet aš už. Karts nuo karto parako padavimas iš Jericho yra perlai. Jei tą darytų ne taip talentingai mažiau patyręs asmuo, gal būtų kita situacija. Tiesiog, žiūriu kaip WWE lyyyg ir kažką produkte bando pakeisti, pakoreaguoti pagal esamą situaciją, bet jie fail'ina kaip visad. Negražu linkėti jiems blogo, norisi kad visi fed'ai būtų savo geriausiam lygy, bet damn. Už visus tuos šūdo ir apmaudo metus, nuo širdies kad WWE toliau sėkmingai susimaudinėtų, kol reitingai nukris tiek, jog nebebus kito kelio, kaip tik Vincui pagaliau atsitraukt iš kedės. Su tokiu fanų negerbimu, tokiu pinigų alkiu, nusipelno.
AEW full force į priekį, viskas kol kas amazing. Laukiam ketvirtadienio(go-home show), o neužilgo ir PPV.
2019-10-31, 14:05
"Most of those All Petite cuts don’t even look like professional wrestlers."
2019-11-18, 19:48
domaz, 2019-10-31, 14:05, pasakė:
"Most of those All Petite cuts don’t even look like professional wrestlers."
Tai ne mano mintis, bet vienoje laidoje Dave Meltzer yra pasakęs, kad senais laikais, wrestlingo esmė iš žiūrovo pusės buvo "who's the toughest", nes kai boksas ar amateur wrestlingas yra koviniai sportai su dideliais taisyklių apribojimais, tai wrestlingas kaip simuliacija galėjo atspindėti normalią kovą "be taisyklių". 1980s į wrestlingo laidas skambindavę žmonės diskutuotavo, kad jeigu būtų tikra kova, kas laimėtų Hogan ar Savage ir pan. Kai kova yra suvaidinta, didesnis wrestleris atrodo, kad yra "tougher" už mažesnį. Tačiau kai mid-to-late 2000s išpopuliarėjo UFC (žinoma, prieš tai žingsnius padėjo PRIDE), žmonės pamatė, kad nebūtinai didžiausias ar raumeningiausias kovotojas visada laimi. Ir UFC buildindami savo dideles kovas kaip wrestlingo mačus ir didžiausias žvaigždes kaip larger than life personažus (Chuck Liddell, Tito Ortiz) sėkmingai okupavo būtent tą nišą ("UFC yra kaip WWE, bet tikra!"). Tai prisidėjo prie mažėjančio WWE/wrestling populiarumo, o pats wrestlingas iš "who's the toughest" tapo "who's the most entertaining" - o šitoje dimensijoje wrestlerio gabaritai nė iš tolo nebėra tokie svarbūs. Kas iš to, kad esi milžinas, jei vos pajudi ringe? Šiuolaikinis fanas yra išprusęs ir gali atskirti gerą mačą nuo prasto, tas pats su promo. Aišku, dideli wrestleriai visada turės savo vietą - pvz. Luchasaurus, Braun Strauman yra ganėtinai over ir prie to prisideda jų išvaizda, bet be charizmos, nieko nebūtų.
Turbūt geriausias besikeičiančio biznio simbolis buvo Royal Rumble 2014, kur Vince'as, įsikibęs savo senųjų įsivaizdavimo subookino grįžtančio Batistos pergalę, kuri buvo nušvilpta be pasigailėjimo.
Prieš 10 metų to nebūtum įsivaizdavęs, bet in 2014, interneto, smart fanų ir MMA eroje, žmonės norėjo Bryano, o ne Batistos. Vos už kelių mėnesnių, Batista vienam interviu pasakė, kad jis pats bandė WWE įkalbėti grąžinti jį kaip heel'ą, o ne face'ą, bet jie, aišku neklausė. Fanai, savaime suprantama, jausdami, kad jų nuomonės nepaisoma, tik dar labiau įsikibo į Bryan traukinį ir kaip sakoma, rest is history. Išskyrus Vincą, kuris aišku nepasimokė ir po metų į analogišką situaciją subookino kitą savo naująjį favoritą (Roman Reigns), tačiau pažiūrėjus į dabartinę WWE, galima daryti išvada, kad net ir jis šią pamoką, galiausiai išmoko.
2019-11-23, 17:44
Pirma apie patį AEW:
Kas įstrigo, tai nesveiki Jericho mock-style promo prieš PPV, ir Cody širdį griebanti interviu, Ta prasme, nepamenu kada būčiau sąžiningai žvengęs iš pro wrestlingo. Toj vietoj, kai turi būti juokinga. Viskas taip padaryta gerai iki detalių, kad būtų logiška. Damn. Labai džiaugiuos Jericho kaip champu, manau jam reikėtų dar kokius ~4 mėn pabūti su titulu. Jei nuspręs permest titulą, tai ne ateinančiam, bet bent jau dar kitam PPV. Dėl Cody promo, tai nėra ką per daug ir plėstis. Sick, sick, sick. Net keistas dalykas, kai apie wrestlingą rašant, nereikia įtrauk savo mark suvjektyvumo. Tiesiog, šou yra geri, patiko PPV aš pilnai toliau patenkintas man pateikiamu content'u. (Taip, man labai patiko ir Kenny vs Moxley).
Dėl lengvasvorių ir sunkia, tai ką pridėčiau prie Waller'io, tai. Keista, kad šios replikos parėjo iš RVD. Šiaip daug news'ų stebiu youtube, bet to negirdėjau. Keista tame dar, kad RVD man atrodo vienas iš tų, kurrie 2000m laike laužė standartus, ypač WWF invasion'e buvo vienas iš labiau small guys, pramušantys kelius kitiems. Bet anyway, čia jo asmeninis reikalas.
Turint omeny, kaip galima lengvai prisikalbėt dabar, galime imt kaip pavyzdį Jim Cornette, ir jo paskutinį šios savaitės fiasko su NWA Power. (Bet iš tikro fuck him).
Kalbant apie reitingus, paskutinią savaitę, buvo daug veiksmo ir kalbų. Manau nelabai ką pridėčiau prie Meltzer'io, tiesiog kad apgailėtinai atrodo WWE. Supiso NXT, supis ir toliau. Nebuvau fanas NXT, tai man praradimo kaip ir nėra. Taip, ten yra daug mano buvusių mėgstamių galvų iš ROH kaip Undisputed era, bet čia buvo jų pasirinkimas, pereiti į WWE ir prisiimti sąlygas būti šūdinam story.
2019-11-23, 17:48
Bet kas, kas beskaitote šią temą, jei esate buvęs nMo narys, davai nepasididžiuogikt, parašykit bent kokį komentarą
Nebūtina plėstis kaip administratoriams, atsipalaiduokim. Tiesiog, forumas jau nemažai metų stipriai miręs. Vien "labas" parašymas iš naujo žmogaus daug reikštų.
2019-11-28, 23:07
Jau kuris laikas visiškai atsiribojau nuo WWE. Seku naujienas per podcastus, karts nuo karto pažiūriu keletą highlightinių video, bet tuo ir baigiasi visas žiurėjimas. Kirbėjo mintis 'prišokt' prie AEW produkto. Jūsų komentarai šita norą tik sustiprino Pasidarysiu savaitgalį AEW binge watching vakarą ir grįšiu čia su įspudžiais.
Citata
nMo - Where peace happens. :D
Vartotojų skaito šią temą: 1
narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0