1. KRUVINIAUSIA KOVA
5 BAL.: Joseph Benavidez vs. Miguel Torres
(WEC 47: Bowles vs. Cruz)
4 BAL.: Antonio McKee vs. Luciano Azevedo
(MFC 26: Retribution)
3 BAL.: Nick Gaston vs. Darrill Schoonover
(King of the Cage: Honor)
2 BAL.: Kyle Noke vs. Warren Thompson
(The Ultimate Fighter S11E01)
1 BAL.: Krzysztof Soszynski vs. Stephan Bonnar
(UFC 110: Nogueira vs. Velasquez)
KOMENTARAI: Pirmos trys kovos buvo tiesiog neitiketinai baisus ipjovimai, t.y. kovos gal ir nespejo virsti visiskomis
bloodbaths, nes greitai po ipjovimu baigesi, bet pacios kraujo upeles buvo stulbinancios. Net sunku nuspresti kieno ipjovimas buvo ispudingesnis pagal prarasta krauja, bet turejome malonuma matyti kiek siuliu gavo Miguel (
CIA), taigi jis gauna mano №1.
Honorable Mention: Lowe/Lopez, Jardine/Hamill, Sonnen/Marquardt, Johnson/Blackburn.
2. GERIAUSIA KOVA
5 BAL.: Anderson Silva vs. Chael Sonnen
(UFC 117: Silva vs. Sonnen)
4 BAL.: Chris Leben vs. Yoshihiro Akiyama
(UFC 116: Lesnar vs. Carwin)
3 BAL.: Leonard Garcia vs. Chan Sung Jung
(UFC presents: Aldo vs. Faber)
2 BAL.: George Sotiropoulos vs. Joe Stevenson
(UFC 110: Nogueira vs. Velasquez)
1 BAL.: Donald Cerrone vs. Jamie Varner
(WEC 51: Aldo vs. Gamburyan)
KOMENTARAI: Pirma vieta man net nera diskutojama, cia grinas
no-brainer, nes net jei atmesti A+ promo darba is Chael, einant i sia kova, mes gavome neiotiketina reginis virs keturiu raundu, kur Sonnen ne tik parteryje kontroliavo viena is geriausiu Pasaulio p4p kovotoju, bet ir velnias zino kaip dominavo ji ant koju, gaudamas net KD. Pasaka o ne kova, o gale dramatiska pabaiga. Is kitu noreciau pabrezti Sotiropoulos ir Stevenson kova, kur stebejome viena graziausiu grappling demonstraciju is australo.
Honorable Mention: Bonnar/Soszynski II, Santiago/Misaki II, Lesnar/Carwin, Lesnar/Velasquez, Franklin/Liddell.
3. BLOGIAUSIA KOVA
5 BAL.: Anderson Silva vs. Demian Maia (UFC 112: Invincible)
4 BAL.: Frank Mir vs. Mirko Cro Cop (UFC 119: Mir vs. Cro Cop)
3 BAL.: Joey Beltran vs. Rolles Gracie (UFC 109: Relentless)
2 BAL.: Ovince St. Preux vs. Benji Radach (Strikeforce: Henderson vs. Babalu II)
1 BAL.: Mariusz Pudzianowski vs. Yusuke Kawaguchi (KSW 13: Kumite)
KOMENTARAI: Anderson tiesiog karaliskai susimove siais metais, nes vienas dalikas kai tu pavedi kompanija kokiame UFC 97, kur show bent galejo isgelbeti ir isgelbejo Chuck f'n Liddell, bet kitas dalikas, kai Dana ir Lorenzo atgabena visa sudeti i Abu Dhabi, kad padaryti ispudi savo naujiems Flash Entertainment partneriams ir po vakaro nuobodziu kovu (kur savo indeli inese ir baisi Matt Hughes kova), tu sauni kontroline kulka i smirdancio show galva...
That sucks. Rolles Gracie debiutas buvo tiesiog absoliuti geda visai legendinei Gracie seimai - tai turejo buti pirmas slovingos seimos atstovo grizimas i Octagona po Royce, o baigesi tuom, kad pats Renzo pasake, kad Rolles padare geda savo seimai. Pudzianowski yra idomsu atvejis ir paaiskinsiu kodel ji cia idejau. As pripazinsiu, nors buvau sveikai skeptiskas Mariusz MMA karjerai nuo pat pradziu, jis mane intrigavo ir jo pirma 2009 metu kova buvo labai trumpa, kad kazka apie ji suprasti. Si Kawaguchi kova pilnai atvere man akys ir as supratai, kad lenkas neturiu absoliuciai jokios ateities siame sporte.
Honorable Mention: Madsen/Al-Turk, Walker/Nagy, Hughes/Gracie, Kaufman/Hashi, Lashley/Sims, Shlemenko/Lomard.
4. SVARBIAUSIA KOVA
5 BAL.: Brock Lesnar vs. Shane Carwin (UFC 116: Lesnar vs. Carwin)
4 BAL.: Fabricio Werdum vs. Fedor Emelianenko (Strikeforce: Fedor vs. Werdum)
3 BAL.: Anderson Silva. Chael Sonnen (UFC 117: Silva vs. Sonnen)
2 BAL.: Jose Aldo vs. Urijah Faber (UFC presents: Aldo vs. Faber)
1 BAL.: Cain Velasquez vs. Brock Lesnar (UFC 121: Lesnar vs. Velasquez)
KOMENTARAI: Na sunkiausia buvo nuspresti №1 ir №2 vietu, nes is esmes sprendiams buvo tarp ilgai laukto Brock grizimo po ligos ir Fedor nukarunavimo, bet as pasirinkau ivyki, kuris turejo itaka ir domino didesni MMA gerbeju skaiciu, bei mane asmeniskai. UFC 117 gi main eventas per viena show pastate nauaj kompanijos zvaigzde ir uz tai galiam padekoti tik jam paciam. WEC sudetis, buvo pirma ir paskutine organziacijos kelione i PPV rinka, kur Faber kartu su UFC brando vardu irode save kaip tvirta
draw su ~200,000 pirkimu. na ir nepamineti Lesnar nukarunavimo yra neimanoma.
Honorable Mention: Toney/Couture, Liddell/Franklin, Jackson/Evans, Machida/Rua II, Shields/Henderson.
5. GERIAUSIA SUDETIS
5 BAL.: UFC 116: Lesnar vs. Carwin
4 BAL.: UFC 117: Silva vs. Sonnen
3 BAL.: UFC 115: Liddell vs. Franklin
2 BAL.: Strikeforce: Fedor vs. Werdum
1 BAL.: Strikeforce: Henderson vs. Babalu II
KOMENTARAI: Pirmos trys sudetis buvo tiesiog rojaus menesiai man. Ten buvo geru kovu, kruvinu kovu, dramatisku pabaigu visuose trejuose main eventuose, legendos isejiams i pensija (bet jo nuotabus pasirodiams pries KO), didziausios UFC zvaigzdes grizimas bei naujos kompanijos zvaigzdes gimimas. Tiesiog fantastika. Fedor Emelianenko pralaimejimas irgi buvo salduminas, o paskutine Strikeforce sudetis buvo vieno metu KO kandidato pasirodimas po kito.
Honorable Mention: UFC presents: Aldo vs. Faber; Dynamite!! 2010; UFC 110: Nogueira vs. Velasquez.
6. BLOGIAUSIA SUDETIS
5 BAL.: UFC 112: Invincible
4 BAL.: UFC 122: Marquardt vs. Okami
3 BAL.: Strikeforce: Nashville
2 BAL.: WEC 49: Varner vs. Shalorus
1 BAL.: UFC 118: Edgar vs. Penn 2
KOMENTARAI: Invincible turejo dvi baisias kovas su Hughes/Gracie ir Silva/Maia, bei lengvasvoriu titulo kova irgi nepadege Pasaulio, o show kaip tik buvo prikrautas tam, kad patentinti naujus partnerius/akcininkus - tikriausiai pirmos eiles ziurovu bendras
net worth ejo giliai i desimtzenkles sumas, o jiems teko stebeti viena is prasciausiu UFC istorijoje. UFC 122 daviau visas "nuolaidas", kurias galejau ir paprastai nsiskundziu sudetimis, kur mazai stambiu vardu, o dazniausiai net sugebu jomis pasimegauti (zr. UFC 108, 120 ir 125), bet cia buvo tiesiog
blow-my-brains-out nuobodus show, kuris tesesi dienas. Strikeforce show tiesiog padare savo juoda darba organizacijai, t.y. paliko jos be CBS network televizijos nuo pat 2009 metu balandzio iki siandienos. UFC 118 man neisgelbejo net smagus Randy pasirodimas, nes jis buvo pertrumpas.
Unhonorable Mention: Sengoku Raiden Championships 12; Sengoku Raiden Championships 15.
7. VERTINGIAUSIAS KOVOTOJAS
5 BAL.: Brock Lesnar
4 BAL.: Georges St-Pierre
3 BAL.: Chael Sonnen
2 BAL.: Chuck Liddell
1 BAL.: Herschal Walker
KOMENTARAI: Na pirmi du yra akivaizdus ir Brock yra tiesiog atskirame ligyje, ypac atsizvelgiant i fakta, kad jis tik antras zmogus pasaulyje, kuris turejo dvi 1 milijono arba virs PPV kovas per vienus metus (vienintelis kitas yra Mike Tyson su trimis kovosmis 1996 metais). Pacquiao, De La Hoya ir Mayweather neturi tokio pasiekimo savo reziume. Sonnen yra tiesiog
a one man promotional army ir jo UFC 117 kova pritrauke daugiau nei Liddello vienintelis metu pasirodimas. Walker yra visiskai neilgalaikis "zaidejas", bet betkokiu atveju, jo sudetis (Strikeforce: Miami) pritrauke didziausia ziurovu vidurki is visu 2010 metu organizacijos ShowTime transliaciju, iskaintant Emelianenko ir Henderson kovas. Gal tai vienkartinis susidomejima, gal ne.
Honorable Mention: Fedor Emelianenko, Anderson Silva, BJ Penn, Dan Henderson, Satoshi Ishii, Alistair Overeem.
8. GERIAUSIAS KOVOTOJAS
5 BAL.: Georges St-Pierre
4 BAL.: Cain Velasquez
3 BAL.: Alistair Overeem
2 BAL.: Frankie Edgar
1 BAL.: Jose Aldo
KOMENTARAI: Kaip jau buvau rases, St-Pierre primena tikslu mechanizma, kovojimo masina su maziausia procentalia paklaida - mano akyse jis yra nepalieciamas. Alistair Overeem atveju, nors pats prasiau nevertinti K-1 pasiekimu, nes kalbam apie MMA, suprantu, kad tai sunku padaryti, nes Ubereem turejo fenomenaliuskarjeros metus, ju gale laikydamas 3 dirzus tarp Strikeforce, K-1 ir DREAM. Edgar du kartus nugalejo zmogu, kuris buvo laikomas geriausiu visu laiku 155 svaru MMA kovotoju pasaulyje.
Honorable Mention: Jake Shields, Nick Diaz, Anderson Silva.
9. PRASIMUSES KOVOTOJAS
5 BAL.: Chael Sonnen (1-1)
4 BAL.: Jon Jones (2-0)
3 BAL.: Frankie Edgar (2-0)
2 BAL.: George Sotiropoulos (3-0)
1 BAL.: Phil Davis (4-0)
KOMENTARAI: Chael SOnnen yra tiesiog
hands down nugaletojas. As norejau palikti antra vieta tuscia, kad pabrezti koks jis akivaizdus nugaletojas sioje kategorijoje, bet nenorejau prarasti 4 tasku kokiam kovotojui pagerbti. Jones sunaikino Vera ir Matyushenko pirmuose randuose - net milziniskam Silvai prireike 15 minuciu, kad nugaleti Brandon. Sotiropoulos siais metais padare save 7-0 Octagone pries auksto ligio opozicija ir galbut (kai BJ paliko siam momentui lengvasvoriu gretas), yra geriausias grappleris divizione, t.y. ne tik UFC, bet bendrai MMA (
screw you, Aoki). Davis laimejo katurias kovas siais metais, tarp kuriu Brian Stann ir originalus SOTY kandidatas.
Honorable Mention: Hatsu Hioki, Junior dos Santos, Anthony Pettis, Chris Leben, Evan Dunham.
10. PATOBULEJES KOVOTOJAS
5 BAL.: Frankie Edgar
4 BAL.: Cain Velasquez
3 BAL.: George Sotiropoulos
2 BAL.: Chuck Liddell
1 BAL.: Joe Warren
KOMENTARAI: Pirmo trejeto atveju kovotojai pastebimai patobulino savo
striking igudzius - Frankie atveju, tai atskirai galiam pabrezti jo nuostabu footwork/judejima, kuris laimejo jam abi BJ kovas. Liddell gi savo UFC 115 kovai ruosesi labai rimtai, nes, kaip zinome, tai buvo Dana White reikalavimas, jei jis leisti The Iceman grizti i narva. Chuck atejo su paivairintu puolimu, o ne tik ieskojo savo didziules desines - jis dominavo Richa, bet deja smakro nepatobulinsi. Joe Warren, is to ka as maciau Bellator, patobulino sabo submission ginyba ir nors pastoviai atsiranda rizikinguose pozicijuose parteryje, kas kart is ju istruksta. Manau jis greit bus viliojamas i UFC.
Honorable Mention: Kazuyuki Miyata, Alistair Overeem.
11. KOVOTOJAS NUSIVILIMAS
5 BAL.: BJ Penn
4 BAL.: Lyoto Machida
3 BAL.: Fedor Emelianenko
2 BAL.: Andrei Arlovski
1 BAL.: Tito Ortiz
KOMENTARAI: BJ buvo didziausias man siurprizas, nes tikrai buvau tikras, kad jis karaliaus savo divizione iki Aldo pakilimo, o ten gausime intrigojancia kova, bet Edgar visus nustebino. Machidos atveju, cia ne mano asmeninis nusivilimas, nes Lyoto mnemegstu, bet 2009 metais jis atrode kaip sis nesustabdoamsm onstras, kuris laikis UFC aukso iki savomirties, bet 2010 metais jis buvo sunaikintas Shoguno ir pralaimejo sprendiam Jacksonui. Fedor irgi asmeniskai nemegstu ir malioniai pasijuokiau, kai jis pralaimejo Werdum, bet realiai nemegstu Fabricio dar labiau, taigi as norejau, kad rusas pralaimetu kam kitam (tobulai Lesnar, bet tas nezadejo ivykti). Andrei yra mano Sting'as MMA pasaulyje, t.y. jei Steve Borden itrauke mane i PW, tai Arlovski itrauek mane i UFC, o veliau MMA, todel turiu minksta vieta jam sirdyje ir tikejausi, kad jis susitvarkis su Antonio Silva. Ortiz vistiek yra legenda ir
draw ir man gaila, kad jis pralaimejo pries zmogu, kuri mano isitikinimu, turejo nugaleti.
Unhonorable Mention: Mirko Cro Cop, Yoshihiro Akiyama, Brock Lesnar, Muhammed Lawal, Frank Mir, Shinya Aoki.
12. GERIAUSIAS KOMENTATORIUS
5 BAL.: Joe Rogan
4 BAL.: Michael Schiavello
3 BAL.: Pat Miletich
2 BAL.: Frank Shamrock
1 BAL.: Steven Quadros
KOMENTARAI: Pirma vieta neverta ir komentuoti, nes tai ne tik geriausias komentatorius, bet ir vienas idomiausiu zmoniu siame versle + negaliu pragyventi savaites be jo podcast'o. Schiavello yra smagus spalvingas vyrukas, kuris pateikia idomu kontrasta ir ivaruma, kai ziuri DREAM (skirtingai nuo UFC. Pat ir Frank gerai tvarkosi kaip legendos-kovotojai, nors kartais ir dirgina Miletich kritika PW atzvilgiu. Steven yra tiesiog informativus.
Honorable Mention: Stephan Bonnar.
13. METU NE-KOVOTOJAS
5 BAL.: Dana White
(UFC President)
4 BAL.: Joe Rogan
(Lifestyle Guru)
3 BAL.: Joe Silva
(UFC Vice President of Talent Relations)
2 BAL.: Scott Coker
(Strikeforce CEO)
1 BAL.: Tom Wright
(Director of Operations for UFC Canada)
KOMENTARAI: Joe Rogan gal cia truputi nepelnytai, bet cia mano Topas, taigi
screw you. As gavau perdaug malonumo is jo savaitiniu podcast'u su idomiomis, kvailomis ir to paciu smagiomis diskusijomis. As beveik neziuriu naujienu, taigi jis yra mano informacijso saltinis, uz ka as jam labai dekingas. Jei jis 2011 metais pagaliau padaris savo TV
special'a, tai tikriausiai teks duoti jam №1 pozicija, UFC prezidento saskaita. Joe Silva tiesiog padovanojo man trys menesius nuostabiu sudeciu (UFC 115-117). Coker siaip maziau ka nuveike 2010 metais, nei 2009, bet vistiek islaike Strikeforce kaip tvirta №2 organizacija sporte. Tom Wright ya zmogus, kuris per kelius menesius "atidare" kompanijai/sportui patraukliausia Ontario provincija Kanadoje, kur UFC keliaus i geidziama Toronto miesta su UFC 129.
Honorable Mention: Bjorn Rebney.
14. METU ISKALBINGIAUSIAS
5 BAL.: Chael Sonnen
4 BAL.: Quinton Jackson
3 BAL.: Rashad Evans
2 BAL.: Brock Lesnar
1 BAL.: Josh Koscheck
KOMENTARAI: Dar viena akivaizdi Chael nominacija ir tai, kad jsi laimejo joje yra dar ispudingiau, atsizvelgiant i fakta, kad likuseji (nuo 2 iki 5 mano vietos) turejo TUF/Primetime savo naudai, o Sonnen naudojosi ziniasklaida ir internetu. Quinton ir Rashad, kokiu prastu ir akivaizdziai dirbtiniu man beatroditu
promo darbas is Evans puses, ikalbejo virs 1 milijono zmoniu nusipirkti ju PPV, kur net nebuvo kovos del titulo. Tai reikalauja pagarbos. Kos ir Lesnar pasirode prasciau, mano nuomone, nei 2009 metais, bet vistiek lieka penketuke geriausiu. Brock pastaciau virs Josh tik uz UFC 116: "I stand before you a humble champion... and I'm still the toughest S.O.B. around, baby!"
Honorable Mention: Dan Hardy, Georges St-Pierre, Joe Rogan, Javier Mendez, Dave Camarillo.
15. METU KNOCKOUTAS
5 BAL.: Robbie Lawler vs. Melvin Manhoef
(Strikeforce: Miami)
4 BAL.: Sarah Kaufman vs. Roxanne Modafferi
(Strikeforce Challengers: Del Rosario vs. Mahe)
3 BAL.: Gerald Harris vs. Dave Branch
(UFC 116: Lesnar vs. Carwin)
2 BAL.: Mike Russow vs. Todd Duffee
(UFC 114: Rampage vs. Evans)
1 BAL.: Shane Carwin vs. Frank Mir
(UFC 111: St-Pierre vs. Hardy)
KOMENTARAI: Lawler buvo naikinamas toje kovoje su spiriais is Melvino - jis vos galejo paeiti ir jau atrode kad dabar bus baigtas, bet istraukia ta fantastiska KO. Is dveju garsiu 2010 metu
slam knockoutu (Kaufman ir Harris), man troglodito pergale atrode ispudingesne, ypac atsizvelgiant i tai, kad ji mergina ir pakele oponente nuo zemes.
Rampage style! Tai kaip Carwin sunaikino Mira buvo siurpu stebeti, nes kova buvo sustabdyta pervelai ir man po kuna ejo siurpuliukai nuo Shane smugiu.
Honorable Mention: Serra/Trigg, Machida/Rua II, Escovedo/Maeda, Liddell/Franklin, Lombard/Silva, Hughes/Penn III, Henderson/Sobral II, Daley/Smith.
16. METU SUBMISSION
5 BAL.: Cole Miller vs. Dan Lauzon
(UFC 108: Evans vs. Silva)
4 BAL.: Scott Jorgensen vs. Chad George
(WEC 47: Bowles vs. Cruz)
3 BAL.: Matt Hughes vs. Ricardo Almeida
(UFC 117: Silva vs. Sonnen)
2 BAL.: Phil Davis vs. Tim Boetsch
(UFC 123: Rampage vs. Machida)
1 BAL.: Yasubey Enomoto vs. Kenta Takagi
(Sengoku Raiden Championships 14)
KOMENTARAI: Cia buvo galbut sunkiausia nominacija man, nes as ilgai negalejau apsispresti, ar duoti pirmenybes kelia tokiems dramatiskiems ir netiketems sub'ams kaip Silva pergale pries Chael ketvirtame, Fedoro mito zlugimas bei visiskai netiketiems (stilistiskai) Lesnar ir Cro Cop dusinimams (UFC 116 ir UFC 115). Bet problema tame, nors pavyzdziui ne kiekviena diena matai, kad Mirko laimetu su RNC ar kazkas padaritu neitiketina grizima po triuskinimo kaip The Spider ar Lesnar - tai vistiek buvo labai iprasti ir standartiniai lauzymai/dusinimai. Visi. Taigi nors tai buvo nuostabus metu momentai, nusprendziau cia apdovanoti istikruju neiprastus, isradingus ir kurybingus submissionus, kurie atrode brutaliai arba meniskai.
Honorable Mention: Lesnar/Carwin, Silva/Sonnen, Emelianenko/Werdum, Leben/Akiyama, Couture/Toney, Cro Cop/Barry, Oliveira/Elkins, Hansen/Tokoro, Omigawa/Escovedo.
17. METU UPSET
5 BAL.: Frankie Edgar vs. BJ Penn
(UFC 112: Invincible)
4 BAL.: Fabricio Werdum vs. Fedor Emelianenko
(Strikeforce: Fedor vs. Werdum)
3 BAL.: Zoila Frausto vs. Megumi Fujii
(Bellator Fighting Championships 34)
2 BAL.: Jake Shields vs. Dan Henderson
(Strikeforce: Nashville)
1 BAL.: Frankie Edgar vs. BJ Penn
(UFC 118: Edgar vs. Penn 2)
KOMENTARAI: Nors ir Werdum pergale buvo kaip sniegas ant galvos - as dar galejau isivaizduoti Fedor pralaimejima jam, bet tai, kad kazkoks mazius kaip Frankie Edgar nukarunos pati Baby Jay,
no chance in hell. Visu pirma, as visdar manau, kad Penn laimejo ju pirma kova, todel tame paciame Tope matote ir ju antra kova, nes as tai neigiau iki paskutinio UFC 118 raundo, kur as vel negalejau isisavinti antra Edgar "W", nors si karta visiskai pelnyta. Su Fedor viskas aisku, bet 2010 kartu su Emelianenko krito ir jo moteru MMA ekvivalentas - nenugalimoji Mega Megum, kuri gavo savo pirma pralaimejima BFC narve. Na ir, aisku, negalejau nepamineti Jake pergales, nes jis
outwrestle'ino Hendo, po to kai vos nebuvo sunaikintas pirmame raunde - stilistiskai as galvojau, kad Dan buvo tobulas ginklas pries Shields. Tobulas ginklas be cardio.
Honorable Mention: LaRosa/Modafferi, Lawal/Cavalcante, Lashley/Griggs, Manhoef/Mizuno, Benavidez/Torres, Sonnen/Marquardt, Huerta/Curran.
18. METU MOMENTAS ARBA IVYKIS
5 BAL.: The victorious return of Brock Lesnar after his battle with diverticulitis.
4 BAL.: UFC absorbes WEC and adds two new championships.
3 BAL.: Strikeforce and UFC continue to rape DREAM and FEG.
2 BAL.: The rise of Alistair Overeem: Ubereem wins K-1 World GP gold.
1 BAL.: Zuffa sells 10% of stock to Flash Entertainemt, goes to Abu Dhabi.
KOMENTARAI: Lesnar grizimas uzdejo seseli ant visu kitu metu naujienu. UFC pagaliau panaikina WEC ir isteigia du naujus titulus, to paciu atgabendami po savo veliava zvaigzde kaip Urijah Faber bet potencialu pound-for-pound karaliu, Jose Aldo. Striekforce championai Diaz ir Melendez sunaikina ir pazemina DREAM championus Zaromski ir Aoki, o UFC spardo gulinti DREAM ir pavogia №1 japonijos featherweighta Omigawa ir pati Norifumi "KID" Yamamoto. The Reem tampa nauju sunkiasvoriu karaliumi uz UFC ribu, su Fedor nukarunavimu ir K-1 sekme. UFC iesko raktu i Rytu Azijos rinka, parduodami kompanijos akcijas Jungtiniu Arabu Emyratu valdzios atsakai.
Honorable Mention: Strikeforce mustines CBS eteryje; Fedor mito zlugimas; Kimbo Slice atleidimas ir "dingimas"; James Toney nesekmingas zygis i MMA pasauli; spartus Zaromskio kritimas; Chael Sonnen - pakilimas, steroidai, finansines machinacijos; Daley
sucker punch po kovos su Koscheck.
19. GERIAUSIA STOVYKLA
5 BAL.: Cesar Gracie Academy
4 BAL.: Black House
3 BAL.: American Kickboxing Academy
2 BAL.: Jackson's Mixed Martial Arts
1 BAL.: Team Quest
KOMENTARAI: As sunkiai sprendziau ka deti i №1 vieta, nes realiai Ceasr Gracie Academy sirdi sudaro tik trys kovotojai (na keturi, dametant Nate), bet sis trejetas turejo dar vienus ispudingus metus. Diaz sutriuskino DREAM championa, nuvare i Japonija ir lengvai patvarke Shooto legenda bei dar spejo apdinti dirza pries Noons. Gilbert Melendez dominavo Shinya Aoki, o Jake Shields netiektai visiems nugalejo Hendo ir budamas championu nuvare i UFC, kur dar iki metu galo spejo nugaleti Kampmann ir uzsidirbti teise kovoti del GSP aukso. Kol Jake buvo Strikeforce, sis trejetas valde organizacija ir laike 155, 170 ir 185 svaru titulus. Na ir, aisku, CBS mustines buvo smagios. Lyoto Machida nesekmingi 2010 metai kartu su Big Nog pralaimejimu, nuleme Black House kritima. Vistiek sia stovykla sunku ignoruoti, kai jie laiko du UFC titulus (Aldo ir Silva), bei du Strikeforce titulus (Souza ir Cavalcante). AKA pakylo Cain Velasquez saskaita - pagauliau stovykla turi pirma savo paciu isauginta UFC championa, be to, Fitch pratese sekmingus metus ir ant horizonoto matosi potencialios stovyklos ateities zvaigzdes kaip Rockhold, Cormier, Wilcox ir Davis. Team Quest itraukiau del Sonnen pakilimo, bei Henderson reabilitacijos metu gale + as priziuriu Joe Warren.
Honorable Mention: American Top Team.
20. nMo METU SIMPATIJA
5 BAL.: Chael Sonnen
4 BAL.: Brock Lesnar
3 BAL.: Chuck Liddell
2 BAL.: Joe Rogan
1 BAL.: Yoshihiro Akiyama
Honorable Mention: Josh Koscheck, Bruce Leroy, Norifumi Yamamoto, Alistair Overeem, Urijah Faber, Andrei Arlovski, Sergei Kharitonov, Dan Henderson, Dana White.
21. nMo METU ANTIPATIJA
5 BAL.: Rashad Evans
4 BAL.: Anderson Silva
3 BAL.: Bobby Lashley
2 BAL.: James Toney
1 BAL.: Fedor Emelianenko
Honorable Mention: Vadim Finkelstein, Georges St-Pierre, Michael Bisping, Paul Daley, Shinya Aoki.