"o kaip zinome-skills>power" - tu turbut ta kaip paguoda parasei Frank Mir po UFC 100, jo?
Man jau atsibodo nuomone, kad "vidutiniai skilai+maksimali jega" yra neva blogiau uz "vidutine jega+maksimalus skilai".
Nera taip. Tiesiog iki siol nebuvo nei vieno kovotojo kuris igyvendintu ta apibrezimas "vidutiniai skilai+maksimali jega", o apibrezimui "vidutine jega+maksimalus skilai" mes turejom kruva kovotoju.
Kas del TOP'o.. Tuos ka as aplamai deciau i TOP'us sudeliojot labai panasiai kaip deciau ir as..
Dbr su kuo as nesutinku/turiu pastabu:
1. Didziausias BAJERIS - Josh Barnett pateko i TOP10. Ka zmogus nuo 2006 SPLIT pergales pries NOG nuveike reiksmingo? Vien ka pasako kiek ir kaip jis terliojosi su Gilbert Yvel paskutineje kovoje. Taip pat zmogus daugiau nei metus neaktyvus (zinau, kad i tai neatsizvelget, ir mana padaret neteisingai). Zodziu labai idomu, uz kokius nuopelnus pateko Josh, jei jau jums "tenka vertinti <...> pagal jo siandienos opozicija". As nesuprasdavau zmoniu ir iki tol, kurie ji kisdavo i savo TOP'u antras-trecias vietas iki antro karto su steroidais, bet cia jau kita istorija..
2. Gerai apmastyciau ar LHW sarase nereikia itraukti Anderson.
3. Visiskai nesutinku su Alistair patekimu i TOP10. Kada jis ka reiksmigo nuveike MMA? Taip, jis pasirode gerai K-1, bet taip pat parode, kad turi tik vienu lygiu geresni nei stiklinis smakra.. Puikiai pamateme, kad jis gali buti isjungtas (pakankamai MMA kovai) tiek vienu smugiu su K1 pirstinemis, tiek taip pat - kaip moka kaip Rashad "akumuliuoti" suvalgytus smugius. Zodziu Alistair yra ispudinga puolimo masina, bet paskutinis rimtas jo oponentas MMA buvo pries pusantru metu All-Washed-Up Mirko.. Tetruksta jo cia sitam sunkiasvoriu sarase, jei jau vertinam ne pagal rezultatus, o pagal kazkokias numanomas perspektyvas
4. Noreciau suzinot motyvacija del P4P listo 2-3 vietu - as jas zinoma sukeisciau
5. Forrest Griffin - zmogus pralaimi Rashadui, yra isniekinamas zemesnio svorio kategorijos kovotojo, o po to pasiima abejotina sprendima pries zmogu, kuris pusantru buvo atostogose.. Zodziu trys liudni pasirodymai is eiles, bet prasom, jums - silta septinto pasaulyje kedute
6. Wanderlei Silva. Na cia daugelis zino, kad jei as ir palaikau koki pirdyla - tai Wandy yra nr1 mano sarase. As netgi sutiksiu, kad jis labiau vertas buti top'e nei Forestas savajame, taciau ar jis vertas buti jame aplamai?
Aisku po pergales pries Akiyama (jei nepasigaus Wandy i savo stiklini smakra smugio) jus turbut ji pakelsit i kokia 5 vieta?
Zodziu apibendrinant - man siek tiek keista, kad i Fedor paziurejot principingiau nei visi labiausiai pripazistami topu sudarinetojai, t.y. "nebuvo rimtos opozicijos", taciau tai netrukdo
Alistair&Josh to crash the party T.y. jei jau vertinam pagal opozicijos rimtuma, tai reiketu neveidmainiaut ir toku zmoniu neitraukti aplamai
As asmeniskai kai lyginu kovotojus, tai ziuriu paskutinius 3 ju pasirodymus, o tik jei reikia - tada daugiau.. Siuo atveju Forrest nei pro kur neturetu buti TOP10 sarase..
T.y. as esu linkes greiciau drebti is sarasu failinancius kovotojus, nei pvz laukti, kol Junior Dos Santos is esmes isniekina CroCop kad pasakyti "Jo, Mirco jau nebera TOP10"