Metų Pro-Wrestleris
1. Austin Aries
2. AJ Styles
3. Davey Richards
4. CM Punk
5. Kurt Angle
6. Chris Jericho
7. KENTA
8. Bryan Danielson
9. Jeff Hardy
10. Randy Orton
KOMENTARAI: Na, man dėl pirmos vietos apsispresti buvo gana lengva. Aries dar 2008-ųjų pačioje pabaigoje turninosi į heelą ir daugelis, įskaitant ir mane į jį kaip į blogiuką žiūrėjo skeptiškai. Tačiau jis visa tai paneigė. Jis tapo geriausiu kalbėtoju kompanijoje ir pavasarį laimėjęs ROH titulą tempė kompaniją ant savo pečių, ypač kas lietė savaitinius HDNet šou. Kadangi Jericho nebėra chikenshit heel, mano akimis, būtent Aries yra geriausias chickenshit heelas wrestlinge. O kaip wrestleris jis visados buvo puikus. Antroji vieta yra dalinai mano simpatija, tačiau džiugu, kad pagaliau AJ turėjo tikrai gerus metus po visų Angle Alliance, Christian Collition ir pan. heelo nesąmonių, kurios buvo 2007-2008 laikotarpyje. Man gana netikėtai tapęs čempionu, jis main eventino paskutinius 4 TNA PPV ir visi jie buvo paženklinti gerais arba labai gerais mačais. Davey prasimušė ir tapo viena ryškiausių JAV indy wrestlingo žvaigždžių būdamas geras prie mico ir nuostabus ringe. CM Punk irgi vasarą pagaliau pakilo į main eventerį kaip šviežias heelas ir tempė SmackDowną ant savo pečių po netikėtos Edge traumos. Jei ne klaiki metų pabaiga, dėl kurios aš tiesiog širstu ant WWE, jis buvo labai realus kandidatas į WOTY sostą. Angle yra labai nuvertinamas, jis vis dar yra puikus ringe, geras prie mico ir nors ir ne taip ryškiai kaip ir pernai, tempė TNA šou ant savo pečių. Jericho savo ruožtu darė tą patį. Likę wrestleriai buvo aktyvus, turėjo gerus mačus ir daug overness.
Metų in-ring performeris
1. Davey Richards
2. Bryan Danielson
3. KENTA
KOMENTARAI: Kadangi nominacija vadinasi Metų in-ring performeris, o ne Geriausias in-ring perofmeris šiuo metu biznyje, aš, priešingai, nei kaikurie negaliu čia rašyti Shawn Michaels, nes realiai apart nuostabaus mačo su Takeriu, bei gerų mačų su Cena bei Legacy (Hell In A Cell), jis nelabai pasižymėjo. Davey Richards buvo JAV independent wrestling karalius. Jis iki šiol neturi kontraktu su jokia kompanija ir šiemet wrestlino praktiškai visur ROH, FIP, DG, DGUSA, FIP ir dar paskutiniu metu atidarė pats savo kompaniją ELVOVE Wrestling. Iš tiesų aš šiemet savo kompe išsaugojau beveik visus geriausius metų mačus, kuriuos pats žiūrėjau, kad dabar, metų gale galėčiau kaip galima objektyviau suskirsyt MOTY topą. Ir iš kokių, grubiai tariant, ~30 geriausių mano matytų mačų šiais metais net ~10 buvo Davey Richards mačai. And that says a lot. Ringe jis turi viską mat-wrestling techniką, aerialistinius veiksmus, strong-style stiffiinimą, o už kokių dviejų metų turės dar ir patirtį, ko pasekoje manau bus geriausias wrestleris pasaulyje, pranokdamas Danielsoną bei HBK, jei pastarasis dar nebus pakabines būtsų ant vienies.
Metų kalbėtojas
1. CM Punk
2. Chris Jericho
3. Austin Aries
KOMENTARAI: Kadangi Edge gavo traumą, Mick Foley ir Cena buvo prastai bookinami, DX darė kvailą komediją, tai 3, mano nuomone, geriausius kalbėtojus atrinkti buvo gana nesunku. Sunkiau buvo paskirstyt juos vietomis. Iš tiesų, manau, kad Jericho yra geriausias iš jų, tačiau dėl bookingo jis buvo daugelyje savo promo kartoti tą patį, su kuo susidorojo geriausiai kaip tik buvo įmanoma, negauna pirmos vietos. Aries buvo puikus, tačiau būnant indie yra kur kas lengviau būti geru kalbėtoju nei mainstreame. O CM Punkui tiesiog leido daryti tai, ką jis geriausiai moka, tai buvo kaip atgaiva mums ir su geru bookingu jis buvo visos vasaros PW highlightas, nesvarbu iš kokios kompanijos.
Metų feudas
1. Jeff Hardy vs. CM Punk
2. Chris Jericho vs. Rey Mysterio
3. Austin Aries vs. Tyler Black
4. Team 3D vs. Beer Money Inc.
5. D-Generation X vs. The Legacy
KOMENTARAI: Hardy/Punk feudas man buvo visokeriopai puikus. Visų pirma, jis buvo netikėtas, nes kas galėjo pagalvoti, kad tuometinis faceas CM Punk išgrynins lagaminą prieš dar didesnį faceą Jeffą? Džiugu, kad bookeriai buvo pakankamai protingi ir leido Punkui būti savimi. Ir nesutinku su Fortu, kad tai buvo vien CMP nuopelnas. Visgi Jeffas su savo fanų armija buvo idealus žmogus, prieš kurį kitas wrestleris turėtų turnint heelu, nes Jeffą publika palaikys bet kokiu atvėju. Ir pats Hardy savo role atliko puikiai kai kur neblogai pašnekėdamas, o ringe trankydamas subine nepaisant to, kad žinojo, jog tuoj išeis, o tai labai pagirtina. Kiti feudai irgi buvo geri, nors mažiau. Į šį sąrašą įtraukiau, nes jie turėjo gerų segmentų ir/ar gerų mačų. HBK/Taker neįtraukiau, nes geras feudas turi turėti daugiau nei vieną mačą, kad būtų metų feudas.
Metų komanda
1. The American Wolves
2. The Young Bucks
3. Chris Jericho & The Big Show
4. The British Invasion
5. Beer Money Inc.
KOMENTARAI: American Wolves buvo puikūs prie mikrofono (ROH standartais, žinoma), o ringe susuko daugiau ****+ mačų nei bet kuri kita komanda JAV wrestlinge ir tai faktas. Į Young Bucks aš iš pradžių žiūrėjau skeptiškai spot-monkeys, atrodantys kaip The Rockers, o 2009-aisiais to jau negana norint būt gera komanda. Bet džiaugiuosi klydęs, šie vaikinai, mano akimis, yra geriausia in-ring komanda JAV šiuo metu. Jie yra high-spotiški, tačiau ne Jack Evans lygio gali wrestlinti ir paprastais veiksmais ir tie jų spotai neatrodo dirbtiniai, bent jau man. Labai tikiuosi, kad TNA jų laukia sėkmė. JeriShow buvo puikūs, žinoma Chriso dėka, kuris iš š išspaudė vašką ir tik gerų mačų stoka jiem sutrugdė mano akyse būti metų komanda. British Invasion ir Beer Money yra smagios komandos, geros ringe ir turinčios gerus gimmickus. Fortaz paminėjo, kad Beer Money grimsta, tačiau aš manau, kad reikalui esant dėl savo overness jie laisvai gali būti iškelti su pora pergalių. Tiesiog jie buvo auka to, kad kaip top heel team dabar karšti yra Britai, o kaip faceai BM nėra tokie geri.
Labiausiai patobulėjęs (apie įgudžius)
1. CM Punk
2. Kofi Kingston
3. Bobby Lashley
KOMENTARAI: Punk ne tiek patobulėjo, kiek gavo šansą. Tačiau kas liečia jo pasirodymą, he really stepped up. Pernai jau buvau nurašęs jį kaip dar vieną puikų wrestlerį, kuris degradavo ir aptingo dėl perkrauto WWE tvarkaraščio, tačiau pakilęs į ME, atrodo jis susigrąžino motyvaciją dirbti ringe ir ten buvo geras. Buvo laikotarpis atsimenu, kai jis SD ir PPV per du mėnesius neturėjo nė vieno mačo, žemesnio nei ***. Kofi, jau priešingai, tikrai patobulėjo tiek ringe, tiek prie mico. Itin skaniai suvalgiau jo promo ant naujos Ortono mašinos ir Team Kofi/Team Orton mačą per SS. Tie, kas lankydavosi games.lt senais laikais, galbūt atsimena, kaip aš nekenčiau Lashley WWE laikais, vadinau jį dar blogesniu už Batista ir t.t. Bet mano nuostabai, TNA ringe jis wrestlina žymiai geriau nei kadaise WWE ir gaila, kad tas progresas dabar nėra matomas, nes jis feudina su Steineriu.
Labiausiai prasimušęs (apie pushą, žvaigždės statusą)
1. Davey Richards
2. The Young Bucks
3. Kofi Kingston
KOMENTARAI:Na čia daug pakomentuosi. Praeitais metais man Davey ir Kofi tiesiog nepatikdavo, o Young Bucksų išvis nežinojau. Šiemet, visi jie jau yra mėgiami publikos ir jų visų laukia šviesi ateitis. Labiau tik dėl Kofi abėjoju, tačiau tikiuosi, kad jo pushas nebus nukirptas.
Labiausiai šių metų nuvertintas wrestleris
1. Chris Hero
2. Christian
3. William Regal
KOMENTARAI: Žinoma, Hero nėra kažkoks jobberis ar tiesiog negaunantis eterio talentas. Gauna jis ir eterio, ir šiek tiek high-profile mačų (ROH standartais). Tačiau jis yra nuostabus talentas, labai geras ringe, vienas universaliausių, puikus prie mikrofono (tie, kas žiūri ROH Video Wireus man pritartų ten jis beveik visada cutina geriausią promo), tačiau kompanijoje neužima tokios aukštos vietos, kokią mano akimis turėtų užimti. Per Final Battle įvyko Kings of Wrestling (Hero ir Castagnoli komandos) reunion, kas man nepatinka, nes nors ir ta komanda prieš kelis metus buvo labai gera, aš noriu Chrisą matyti main evente. Šiek tiek panaši situacija su Christianu maždaug 3/5 2009-ųjų jis praleido būdamas ECW čempionu, tačiau su savo įgudžiais ir patirtimi jis turėtų būti kažkurio world title picture. Nors jis ir geras faceas, manau jam padėtų ir heel turnas. William Regal, nors ir gana senas (41 m.), bet vis dar galėtų puikiai wrestlinti jei WWE jam duotų progą tai padaryti ir, kas be ko, yra puikus heelas. Neveltui toks wrestleris kaip Bryan Danielson jį laiko savo modeliu. Gaila, kad net ir ECW jis yra šėšėlyje.
Labiausiai šių metų pervertintas wrestleris
1. Sheamus
2. Drew McIntyre
3. Batista
KOMENTARAI: Pirmosios dvi pozicijos man yra akivaizdžios. Manau, kad suprantu, ką juose įžvelgia Shawnas su Hunteriu ir pagirtina, kad jie bent jau ieško naujų žvaigždžių, tačiau norint pushinti jauną talentą reiktų bent jau palaukti, kol jis yra over su fanais, arba išsirinkti tokį talentą, kuris būtų over, o ne pushint žalius naujokus iki mėnulio, duoti jiem titulus, nors jie dar net nespėjo įgyti overness. Batista yra banalus pasirinkimas, tačiau jau ir dėl amžiaus, kitamet turėtų jau mažėti jo statusas ir pushas, bent jau maždaug iki Big Show lygio.
Metų Pro-Wrestlingo kompanija
1. Dragon Gate USA
KOMENTARAI: Nelabai turėjau iš ko rinktis. Puro aš nežiūriu, per šiuos metus mačiau tik vieną renginį, WWE ir TNA to nenusipelnė, o ROH nors ir suteikė man nemažai džiugių akimirkų, aš jaučiu, kad Gabe pasitraukus (o tiksliau jį atleidus), suprastėjo bookingas (ypač tai akivaizdu žiūrint į Tyler Black ar Chris Hero situaciją) ir šie metai, mano akimis, kompanijai buvo kiek silpnesni nei 2008-ieji. Čia nematau kažkokių blogėjimo ženklų ar degradavimo, ROH turi šviesią ateitį prieš akis, tiesiog šiemet, mano nuomonė, jie padarė keletą klaidų, iš kurių, tikiuosi, pasimokys. O DGUSA, savo ruožtu, nufilmavo 3 PPV, iš kurių kol kas buvo galima pamatyti tik 2, jie abu buvo puikūs, o trečiasis irgi susilaukė gerų atsiliepimų iš ten buvusių fanų.
Metų savaitinis šou
1. WWE Friday Night SmackDown!
2. ROH Wrestling on HDNet
3. TNA iMPACT!
KOMENTARAI: Iškart po draftų, kai Raw susirinko didžiąją dalį vardų, daugelis nurašė melynajį šou, tačiau SD po draftų main evente liko tik geri workeriai ir tas melynasis šou juokėsi paskutinis. Iš tiesų man vasaros penktadienio vakarais buvo puikios grįžti iš lauko, parašai ką nors e-fedui ir atsipalaiduoji su puikiu šou. Iš tiesų, kas liečia vasarą, aš galiu tik gerai atsiliept apie SD. 2002-aisiais šis šou taip pat buvo labai geras, tada kaip priežastis buvo nurodytas SmackDown Six: Edge, Rey, Benoit, Angle, Chavo bei Eddie. Tai manau šiemet buvo susidaręs naujas SD Six: Edge, Jericho, Rey, Jeff, CM Punk ir John Morrison. Ir šis šešetukas mum pateikė krūvą puikių ***1/2-**** TV mačų, praktiškai kiekvienam vasaros SD mes gaudavom mažiausiai po vieną labai gerą mačą. Ir bookingas buvo gana protingas puikūs Punk/Jeff, Edge/Jeff, Jericho/Rey bei Punk/Morrison feudai. Tačiau, kaip ir visi geriausi dalykai karanors pasibaigė, taip baigėsi ir vasara. Sugrįžo Undertaker ir iš pradžių daug žadėjusi jo ir CM Punk programa dėl prasto bookingo buvo sužlugdyta. Atsikėlė po to ir Batista ir dabar šie du milžinai feudina tarpusavyje ir yra SD viršuje, kaip ir buvo paskutinius keletą metų. Tačiau prisiminimai liko ir už tai man SmackDown buvo geriausias savaitinis wrestlingo šou 2009-aisiais. Antroje vietoje ROH laidelė. Šis šou, mano nuomone, buvo geriausias, koks tik gali būti 1 valandos PW šou. Kadangi SD gerumas apsiriboja pavasario antra puse ir vasara, o mes kalbame apie visus metus, tai ROH wrestlingo prasme buvo geriausias šou. Joks kitas mum nedavė tiek ****+ mačų. Visokių promo buvo gana mažai, bet už tai jie visi jautėsi svarbūs. iMPACTui trečią vietą labiausiai skiriu dėl to, kad kartais šis šou duoda džiugių akimirkų ir dėl gero TNA rosterio. Galėčiau prirašyti krūvą blogų dalykų, kurie dedasi per šį šou, tačiau aš tiesiog tikiuosi kad su Hogano neapykanta Russo ir Ferraros atžvilgiu, kitamet šis šou bus kur kas geresnis.
Metų mačas
1. The Undertaker vs. Shawn Michaels (WWE The 25th Anniversary of Wrestlemania)
2. AJ Styles © vs. Samoa Joe vs. Daniels (TNA Turning Point 2009)
3. KENTA © vs. Davey Richards (ROH Supercard Of Honor IV)
4. Davey Richards vs. Shingo (DGUSA Untouchable)
5. John Cena © vs. Edge Last Man Standing (WWE Backlash 2009)
6. Kurt Angle vs. Desmond Wolfe (TNA Turning Point 2009)
7. Bryan Danielson vs. Naruki Doi (DGUSA Untouchable)
8. The Young Bucks vs. Warrior-5 (DGUSA Enter The Dragon)
9. Raw Elimination Chamber (WWE No Way Out 2009)
10. Jerry Lynn © vs. Tyler Black vs. Bryan Danielson vs. Austin Aries (ROH on HDNet)
KOMENTARAI: Kai rašiau savo WM25 apžvalgą, apie Shawn/Taker mačą neparašiau beveik nieko - buvau tiesiog priblokštas, todėl šiek tiek parašysiu dabar. Banaliai skambės, bet man jame patiko absoliučiai viskas. Entrance'ai buvo labai geri - Shawn'as nusileidžia iš dangaus, Underis pakyla iš pragaro. Atmosfera karšta kaip niekad, ~70 tūkstančių žmonių skleidžia dueling chantus (Let's go Michaels! / Undertaker!). Mačo pradžia buvo puiki, nieko nelaukiant jie apsikeitė smūgiais, Shawn'as mače buvo gudrus traumą simuliuojantis heel'as. Šiame mače buvo vienas botch'as, tai žinoma, Takerio skrydis nuteškiant operatorių, kuris kainavo darba operatoriumi apsimetusiam ir jį turėjusiam pagauti Sim Snukai ir vos pačiam Markui Callaway nekainavo kaklo. Tačiau aš manau, kad tas botch'as tik pavertė mačą geresniu, nes jis ir atrodė nesveikai tikroviškai, ir kai Takeris gulėjo, Michaelsas kažką sakė teisėjui, aš pagalvojau "Bliamba, Takeris susižeidė, Michaelsas call'ina mačo pabaigą ir mačas pasibaigs". Ačiū Dievui, to nebuvo, tačiau Takeris būdamas nesužeistas, labai protingai tampė nervus man, ir tik paskutinę sekundę įsirideno į ringą. Nuo tos akimirkos mačas tapo puikiu. Mačui einant į pabaigą, Shawn'as darė savo firminį jaunystės "skin the cat", ir Takeris jį pagavo ir atliko Tomstone Piledriver. Aš patenkintas mintyse galvoju "Ok, labai geras mačas, kažkur ****1/4 jam parašysiu", tačiau Shawn'as kickoutino. Aš kaip pamišęs šokinėjau kambaryje, vos širdies smūgio negavau. Vėliau peržiūrėdamas dar kartą pastebėjau, kad po to kick-out'o ir publika kraustėsi iš proto. Dar niekada nebuvau matęs, kad taip žiūrovų reakciją paveiktų vienas near-fall'as. Vat ką reiškia 2 veteranai, pažįstantįs fanus kaip nuluptus. Nuo tos akimirkaus aš iki pat mačo pabaigos buvau apimtas ekstazės, viskas man ten buvo tobula, visi apsikeitimai, Michaels'o sellingas, JR komentavimas, viskas. Ir taip iki puikaus finišo. Awesome, awesome match. Tie, kas buvo toje WM pasakojo, kad matė nemažai šeimų, atėjusių į šį renginį. Ir tame mače markinosi ir vaikai, ir jų tėvai. Va, ką reiškia klasika. Tai ne tik geriausias metų mačas, bet galbūt net geriausias viso dešimtmečio mačas (bent jau Top3 tai tikrai). Ir man pikta, kad Meltzer jam davė vos ****3/4, nes mano akimis, jei šitas mačas nenusipelno pilno 5* įvertinimo, tai kas tada nusipelno? Man įis jų mačas buvo žymiai geresnis už Hell In A Cell. Dabar trumpai apie kitus mačus: Joe/Daniels/AJ, kaip minėjau PPV apžvalgoje, pademonstravo tokią pačią magiją, kaip ir kadaise per Unbreakable. Tai ta TNA, kurią mylių - Totally Awesome Nonstop Action. KENTA/Davey Richards buvo gražus stiffinis mačas, laikęs publiką už kiaušų ir buvo smagu tiesiog žiūrėti kaip 2 puikūs jauni wrestleriai vienas kitą muša. Davey/Shingo prasidėjo kiek lėtai, tačiau buvo ilgas ir antroji mačo pusė savo near-fall'ų lietumi man žiūrint sukėlė nerealią intrigą. Cena/Edge LMS gal kiek ir pervertinu, tačiau man tai buvo svarbus mačas, nes PW fanu tapau 2006-aisiais, kai šis feudas buvo karštas, tada dar žiūrėdavau BTV, tai buvo smagu pažiūrėti šio feudo atomazgą. Angle/Wolfe viršijo visus lūkesčius, ir su visais mat-wrestling veiksmais, suplex'ais, dideliais submissionais man priminė senas-geras Angle/Benoit kovas. Danielson/Doi buvo fenomenalus mačas, prasidėjęs labai šauniai, buvo itin didelio tempo (kaip singles mačui) ir jame buvo daug smagios psichologijos. Tik šiek tiek anti-klimatiška pabaiga jį šiek tiek nutempė žemiau, nes su deramu finišu jis tikrai būtų patekęs tarp top5. Young Bucks/Warrior-5 buvo geriausias tag team mačas šiais metais, kokį aš mačiau. Smagus ir ilgas veiksmas, prasidėjęs paprastais komandiniais veiksmais ir pasibaigęs spotfestu. Taip pat tai, mano nuomone, geriausio metų PPV MOTN, todėl jis privalo būti šiame sąraše. Lynn/Aries/Danielson/Black nebuvo kažkoks šedevras ir tikrai buvo geresnių, tačiau vis tiek buvo labai geras mačas ir jį įdedų kaip free-TV MOTY 2009. Neįtraukiau į sarašą ir keleto itin gerų gimmick mačų, kaip Jeff/Edge, Jeff/Punk, Cena/Orton ar abu NWO buvę EC, nes manau, kad ten labiau suveikė ne wrestlerių talentas, o patys gimmickai. Tikrai nemažinu wrestlerių nuopelnų, tiesiog pirmenybę teikiau singles mačams, nes gerą singles mačą padaryti, mano nuomone, yra didesnis menas nei gerą TLC.
Geriausias non-wrestleris
1. Jim Cornette
2. Vince McMahon
3. Vickie Guerrero
KOMENTARAI: Šiais laikais, kai wrestlerių manageriai dėl man nevisai suvokiamų priežaščių yra visiška retenybė net ir tada, kai atrodytų, kad jų verkiant reikia (pvz. Kozlov ar Umaga), yra itin sunku rasti tinkama žmogų šiai nominacijai, o Santino aš vis tiek laikai wrestleriu, todėl pas mane šitose nominacijose frontą laiko šou valdytojai. Jim Cornette nors šiemet ir buvo mažai TV ekrane, tačiau tiek TNA, tiek dabar ROH jis yra fun to watch.
Geriausias metų Pro-Wrestlingo komentatorius
1. Dave Prazak
2. Don West
3. Jim Ross
KOMENTARAI: Pirmą vietą duodu ROH color komentatoriui Dave Prazak. Jis yra labai geras heel komentatorius ir sudaro gerą komandą su Mike Hogewood. Ypač smagu būna kai jiedu ginčijasi dėl to, ar Chris Hero elbowpadas yra loaded ar ne. Don West padarė milžinišką pažangą iš labiausiai užknisančio komentatoriaus į labiausiai pralinksminantį. Jo heel turnas buvo vienas geriausių TNA sprendimų šiais metais. Ir tik tai, kad jis TNA komentavo tik apie pusę metų neleidžia man jo statyti į pirmą vietą. Gaila, kad jį vėliau pakeitė Taz, tačiau per daug nesigraužiu, nes ir pastarasis sudaro neblogą komandą su Tenay, o West man gerai žiūrisi ir kaip Amazing Red manageris. J.R. labiau idėjau šiaip dėl simpatijos ir pagarbos, visgi vienas geriausių wrestlingo komentatorių ever. Šiemet jo highlightas buvo puikus komentavimas per HBK/Taker mačą.
Geriausias metų Pro-Wrestlingo veiksmas/manevras
1. Jawbreaker Lariat (Nigel McGuinness/Desmond Wolfe)
2. Starship Pain (John Morrison)
3. Right-Hand Knockout Punch (The Big Show)
KOMENTARAI: Na, daug čia nepakomentuosi. Jawbreaker Lariat yra tiesiog awesome finisheris - originalus, puikiai atrodantis ir t.t. ir dėl savo atlikimo neretai tampa Nigelo/Desmondo mačų psichologijos dalimi. Starship Pain yra gerai atrodantis veiksmas, tik man nepatinka, kad Morrison kiek per dažnai jį naudoja - kiekvieną kartą mačus laimi tik su juo. Būtų įdomiau, jei retkarčiais jis panaudotų ir savo heel'o laikais naudotą Moonlight Drive finisherį. O Big Show KO yra vienas iš nedaugelio įtikinamų WWE finisherių, ko gero net pats įtikinamiausias, taip kad jis privalo būti šiame sąraše.
Geriausias metų renginys
1. DGUSA: Enter The Dragon
2. TNA Turning Point 2009
3. ROH The Final Coutdown Tour: Glory By Honor VIII
4. WWE No Way Out 2009
5. ROH Supercard Of Honor IV
KOMENTARAI:Vertinau pagal 2 kriterijus: wrestlingo kokybę ir renginio įsimintinumą. Pirmasis DGUSA renginys buvo tiesiog nuostabaus wrestlingo fiesta, retai kada pamatysi šou, susidedantį vien iš ****+ mačų ir kas buvo gerai, kad jie visi buvo labai skirtingi ir nenusibodo. Turning Point turėjo gerą undercardą ir 2 nuostabius main eventus (abu jie, kaip galėjote pastebėti pateko į mano top mačų dešimtuką). Glory By Honor VIII neturėjo kažkokio vieno killerio MOTYC, tačiau jis buvo labai įsimintinas kaip Danielsono ir McGuinness paskutinis ROH pasirodymas ir jame buvo daug ***1/2-****1/4 mačų. No Way Out buvo labai gerai subookintas šou - buvo jame vos 5 mačai, už tai visi gavo daug laiko, Elimination Chamber idėja atsipirko su kaupu, abu EC mačai buvo labai geri, o undercardas irgi, bent jau manęs nenuvylė. Edge'o permetimas iš vieno EC į kitą buvo smagus ir netikėtas momentas, padaręs Edge dar didesniu šiknium. Supercard Of Honor IV turėjo daug gero wrestlingo, kurį vainikavo, mano trečias geriausias metų mačas KENTA vs. Davey Richards ir jis buvo įsimintinas, nes jame main evente Jerry Lynn pagaliau nugalėjo Nigel'ą ir tapo ROH čempionu, užbaigęs 18 mėnesių Nigelo titlereigną. Dar honorable mentions nusipelno ROH Manhattan Mayhem III, TNA Bound Four Glory 2009 ir WWE Summerslam 2009.
Geriausias babyfaceas
1. Bryan Danielson
2. Jeff Hardy
3. AJ Styles
KOMENTARAI: Bryan Danielson buvo puikus babyface (dar kartą pabrėžiu žodį "buvo"), visas jo overness buvo dėl in-ring darbo, specialiai jam sukurtos skanduotės, Final Countdown dainavimas, mano nuomonė, niekas nebuvo taip mėgiamas publikos kaip Bryan Danielson buvo mėgiamas ROH fanų gretose. Puikus heel'as, bet dar geresnis face'as. Mažai jam kuo nusileido Jeff Hardy - jis gaudavo pop'ą iki lubų bet kur, kur tik pasirodydavo ir, kaip minėjau, jis buvo idealus variantas kaip varžovas į heelą turninančiam CM Punk'ui. AJ Styles su sėkminga antra metų puse dar labiau įtvirtino save kaip TNA simbolis ir kad ir prieš ką iš TNA jis kovotų, vis tiek jis bus labiau palaikomas.
Geriausias heelas
1. Chris Jericho
2. Austin Aries
3. Randy Orton
KOMENTARAI: Na, per daug nesikartodamas pasakysiu, kad koks Jericho nuostabus mes visi žinom (išskyrus Lyncą), apie Aries puikumą aš jau rašiau, o Orton, nors jo ir nemėgstu, kaip `MK` minėjo, dar labiau išplėtojo savo gimmicką, buvo gana neblogas prie mikrofono ir, žinoma, puikus darant grimasas. Kas mane šiemet maloniai nustebino, tai kad Randy pagaliau buvo naudojamas ir put'inti over jauniem talentam, nes anksčiau jis pats buvo laikomas vienu tokių.
Metu įvykis
1. Hulk Hogan atvyksta į TNA
2. CM Punk cashina Money In The Bank lagaminą ant Jeff Hardy (WWE Extreme Rules 2009)
3. AJ Styles pagaliau laimi TNA titulą (TNA No Surrender 2009)
KOMENTARAI: Antroji ir trečioji vietos buvo tiesiog storyline įvykiai, kurie buvo svarbūs, džiugūs ir turėjo dideles pasekmes ateities programoms/feudams. O pirmoji vieta yra jau kurkas didesnis įvykis. Manau, kad tai didžiausias įvykis ne tik šiemet, bet ir paskutinio penkmečio. Ar tai geras įvykis, ar ne, pamatysime kitamet, o gal dar vėliau. Tačiau faktas tas, kad aš tikrai nesu vienintelis, laukiantis sausio 4-osios.
Geriausias metų gimmickas (naujas, šių metų)
1. CM Punk The only straight-edge World Champion in history
2. Eric Young The leader of World Elite
3. DAngelo Dinero The Pope
KOMENTARAI: Taip, CM Punk jau turėjo šį gimmicką ROH, tačiau kiek mačiau jį ten, jis nebuvo toks stiprus kaip šiemet WWE. O tiem kas sako, jog jis visada buvo straight-edge taip, tai tiesa, bet kol jis buvo faceas, tai buvo tiesiog jo biografinis faktas, o ne gimmickas. Eric Young pagaliau išlipo iš kvailo komedijanto ir tapo tvirtu heelu lyderiu. Jo balsas yra gana kvailas, tačiau tai jam tik prideda heeliškumo. Džiugu matyt, kad Nashas tėra Youngo parankinis. The Pope gimmickas nors ir nebuvo labai stiprus, tačiau ex-Elijah Burke jį panaudojo puikiai ir man buvo malonu jį stebėti. Dar vienas talentas, savo laiku neišnaudotas WWE.
Geriausias metų Pro-Wrestlingo DVD
1. TNA: Jeff Jarrett King of The Mountain
2. WWE: Starrcade The Essential Collection
3. WWE: Batista I Walk Alone
KOMENTARAI: Šiemet aš PW DVD nežiūrėjau taip aktyviai kaip pernai, tačiau kelis galiu išskirti. Jarretto DVD buvo labai ilgas su gerais mačais ir puikia dokumentika. Starrcade DVD buvo nuostabus mačų rinkinys tokiam žmogui kaip aš, kuris nėra per daug susipažinęs su WCW. Smagūs buvo Flairo ir Crocketto, bei kitų old-school wrestlerių komentarai. Batistos DVD įdedu labiau dėl skaičiaus, man jis nusileido pirmiems dviems, tačiau tai buvo pirmas Batistos DVD ir manau, nors ir nėmėgstu jo, jis to nusipelnė. Dokumentika buvo gana nebloga, pasakojo apie Batistos karjerą (man tik užkliuvo, kad Batista visur vietoj professional wrestler sakė sports entertainer) ir mačų rinkinys buvo gana neblogas, o tai riebus pliusas žmogui, kuris ringe yra labai limited.
Geriausias metu promo/segmentas
1. Bryan Danielson ir Nigel McGuinness atisveikina su ROH (ROH Glory By Honor VIII)
2. Chris Jericho ir Rowdy Roddy Piper apie The Wrestler filmą (WWE Raw kovo mėn.)
3. Jeff Hardy pralaimėjęs Steel Cage mačą Punkui palieka WWE (WWE SmackDown! rugpjūčio mėn.)
KOMENTARAI: Bryano ir Nigelo atsisveikinimo promo su ROH po puikaus tarpusavio mačo buvo labai emocingas ir gražus reginys, nes realiai kompaniją vienu metu paliko, mano nuomone, 2 iš 4 didžiausių žvaigždžių kompanijos istorijoje (kiti du, žinoma, Samoa Joe ir CM Punk). Antroji vieta mane pritrenkė. Paprastai Jericho ant savęs tempia promo. Not this time! Piperis pašnekėjo taip puikiai, kad mane ne tik šiurpuliai nukratė, bet net ir ašarą išspaudžiau. Tai buvo gražu. Jeff Hardy išėjimas iš WWE irgi buvo gražus momentas, panašus į Danielsono ir McGuinness išėjimą, tačiau jiems neprilygsta.
Blogiausias wrestleris
1. The Great Khali
2. Vladimir Kozlov
3. Lacey Von Erich
KOMENTARAI: Komentarų nereikia. Jie jų neverti.
Blogiausias mačas
1. The Undertaker vs. CM Punk (WWE Breaking Point)
2. Triple H vs. Randy Orton Three Stages Of Hell (WWE The Bash 2009)
3. Triple H vs. Randy Orton (WWE The 25th Anniversary of Wrestlemania)
KOMENTARAI: Nedėjau į sąrašą visokių Santina/Vickie ar Sharmell/Morasca, nes tai buvo šūdas net neprasidėjus ir nieks nesitikėjo, kad bus kitaip. Blogiausiais mačais aš laikau šuos, kurie turėjo būti puikūs, bet galiausiai mano akyse net nepakilo virš ** skalės. Ypač gaila buvo Takerio ir Punko, nes jie šitą nominaciją mano akyse laimi dėl asilų bookerių.
Blogiausias komentatorius
1. Michael Cole
KOMENTARAI: Aš nekenčiu beveik visko ką jis pasako. Jis mane užknisa. Jis gali negadinti vaizdo, kai yra poroje su geru komentatoriumi, tačiau, kai šalia jo prie stalo sėdi Lawler, kuris ir pats nėra toil gražu geriausias komentatorius, Cole gadina šou. Man kartais net sapnuojasi tas dirbtinis jo juokas, kurį jis išleidžia po kiekvieno nejuokingo DX ar guest hosto bajerio.
Blogiausias angle/feudas
1. D-Generation X & Hornswoggle
2. Hornswoggle vs. Chavo Guerrero
3. Abyss vs. Dr.Stevie
KOMENTARAI: Aš alergiškas visom DX ir Hornswoggle nesąmonėm. O juos sudėjus kartu, gaunasi šūdų krūva. Hornie/Chavo buvo dar blogiau, tačiau jie nelietė ME, kaip tai darė Hornie/DX. Abyss/Stevie feudas buvo tiesiog blogas.
Blogiausias savaitinis šou
1. WWE Monday Night Raw
KOMENTARAI: Yeah, per tą godumą
Per draftus Raw taip pasistiprino vardais, kad pamiršo gerus workerius, iš kurių didžioji dalis buvo išsiųsti į SD. Taip kad Hornswoggle + shitty guest host concept + DX + Cena/Orton/HHH main event picture + Michael Cole = WWE Raw 2009
Blogiausias metų renginys
1. TNA Victory Road 2009
2. WWE Breaking Point
3. WWE TLC: Tables, Ladders and Chairs
KOMENTARAI: Man skausminga daug rašyt apie blogus šou, todėl labai trumpai - Victory Road buvo siaubingas visomis prasmėmis, Breaking Point viskas ėjosi pusė velnio iki pat visiškos kvailystės main evente, o TLC turėjo gerą cardą, tačiau visi mačai, išskyrus Christian/Shelton, mane nuvylė, o į Sheamus, laimintį WWE titulą žiūrėjau pakraupęs.
nMo.lt simpatija 2009
1. AJ Styles
2. Edge
3. Nigel McGuinness/Desmond Wolfe
4. Tyler Black
5. Sting
KOMENTARAI: Mano favoritai praktiškai nesikeičia.
nMo.lt antipatija 2009
1. Hornswoggle
2. Michael Cole
3. Triple H
4. The Necro Butcher
5. Abraham Washington
KOMENTARAI: Negaliu pakęsti pirmų dviejų, trečiojo nevirškino kaip DX nario ir Sheamus pushintojo, Necro Butcherį laikau tiesiog kvailą gimmicką turinčiu prastu wrestleriu (kaip jis pernai sugebėjo iš WON laimėti Best Brawler nominaciją man yra sunkiai suvokiama), o Abraham Washington, gal ir galėtų būti geras personažas, tačiau jis buvo įmestas į katilą ir jį pamėgti buvo sunkiai įmanoma ir mane jis užknisa. Jo pastoviai kartojama "'ya know, what I'm sayin'", turbūt blogiausiai naudojama catchphrase šiai dienai.
Atsiprašau, kad padariau tiek daug nominacijų, pats įsitikinau, kad jų tikrai per daug ir kai teks skaičiuoti balsus, už tai sumokėsiu. Kitamet jų bus tikrai mažiau.