Red Hot Chili Peppers yra roko grupė iš Kalifornijos. Jų grojamoje muzikoje susilieja fanko, pankroko, metalo ir hip-hopo srovės, todėl jie yra laikomi vienu iš pagrindinių fankmetalo atstovų XX a. devintojo dešimtmečio pabaigoje ir dešimtojo dešimtmečio pradžioje. Vėliau Red Hot Chili Peppers dar labiau paįvairino savo stilių, įtraukdami ska, džiazo, bliuzo ir psichodelikos motyvų. Grupė buvo įkurta vokalisto Anthonio Kiedžio, bosisto Michaelo Balzario (labiau žinomo Flea pseudonimu), gitaristo Hillelio Slovako ir būgnininko Jacko Ironso 1983 metais.
Albumai:
1984 The Red Hot Chili Peppers
1985 Freaky Styley
1987 The Uplift Mofo Party Plan
1989 Mother's Milk
1991 Blood Sugar Sex Magik
1995 One Hot Minute
1999 Californication
2002 By The Way
2006 Stadium Arcadium
Ar yra siame forume sios grupes fanu? Tai yra megstamiausia mano grupe kazkur nuo kai man buvo desimt metu gal, kadangi tada po biski ju emiau isgirsti, o mazesnis kai buvau nesupratau. Kai gavau pirmaji pc pradejau siusti ju dainas ir pan. Grupe groja labai idomiu stiliumi. Taip pat sakoma, kad RHCP grojimas yra vienas sudetingiausiu, taciau dainuojama paprastai, bet tas dainavimas turi labai gilias idejas ir prasmes. Man megstamiausios dainos asmeniskai ir pati geriausia daina apskritai mano muzikos pasaulyje yra butent siu vyruku kurinys "Californication". Taip pat tokie legendiniai gabalai kaip "Under The Bridge" , "Around The World" , "Scar Tissue" , "By The Way" , "Otherside"..