Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į nMo.lt - seniausią pro-wrestling'o forumą Lietuvoje!

Šis forumas yra skirtas PW (profesionaliųjų imtynių) ir MMA (mišriųjų kovos menų) diskusijoms. Čia Jūs rasite naujienas iš WWE, TNA, UFC ir kitų organizacijų, naujausius rezultatus, įvairias nuotraukas, wrestler'ių biografijas, sporto totalizatorius, daug naudingų straipsnių ir, žinoma, bendraminčių, su kuriais galėsite bendrauti ir dalintis nuomonėmis. Taip pat, čia rasite įvairių failų - nuo dainų iki šviežiausių PW match'ų bei MMA kovų. New Maniacs Order - su Jumis nuo 2005 metų!

Jei esate nMo narys, tai prisijunkite čia, o jei ne, tada užsiregistruokite mūsų forume!

Instrumentai

Temoje atsakymų: 71

Lyncaz

CENATION

• nMo nariai
19

Rodyti pranešimąThe1andOnly, 2009-03-18, 23:22, pasakė:

Groju dabar akustine is draugo pasiemes. Rytoj arba poryt perku pats sau akustine gitara. Dabar sedziu ties Andriaus Mamontovo gabalais. Keleta jau ismokau. Taip pat pradesiu James Blunt mokintis.. kuriu biski pats. Taip pat Fue - I should have told you uzdaini ismokau ;D lbj veza :D
Tai tikiuosi turi kokia nors įrangą, kad galėtum įrašyti savo plagiatus ir duosi paklausyt mums :)

Nuotrauka

domaz

Oranžinis diržas

• nMo nariai
3
Lankiau muzikos mokykla. Moku grot klarnetu, saksofonu, pianinu. Siaip nelabai patiko lankyti ir groti, bet bent jau galiu didziuotis, kad sugebu groti.

The1andOnly

Mėlynas diržas

• nMo nariai
3
O as pvz esu pries muzikos mokyklas i kurias stumia tevai vaikus. Mano draugas kuris mokosi groti gitara pats savo noru is savo pinigu eina privaciai mokintis. Baiges tas visas pamokas gal ir negaus jokio diplomo bet bus daugiau ismokes tikrai ir seip jis groja savo noru. O muzikos mokykla tai lyg antra mokykla. Pazymiai, atsiskaitymai, iskaitos. O einant privaciai seip pas mokytojus bureliuose grojant jokios itampos nera. As kai paziuriu kiek nervu isgadina mano draugai su muzikos mokyklomis tai nezinau. O juos vercia tevai. Nu dabar jau kiti mete tas mokyklas nes arba baige arba sakau mete. Bet anksciau tj pvz santazai budavo is tevu puses. Neduoda prie PC prisest jeigu neini i muzikos mokykla ir pan. Gerai kad man tevai nieko prievarta nekisho ir nekisha ;]

Citata

Tai tikiuosi turi kokia nors įrangą, kad galėtum įrašyti savo plagiatus ir duosi paklausyt mums

gitara nera su igarsinimu o kazkaip per mikrafa nebent reikes irasyt :) galetumet irasymo programa kokia nebloga pasiulyt.

Šį pranešimą redagavo The1andOnly: 2009-03-19, 13:11

Nuotrauka

Refresh_22#MVP

Žalias diržas

• nMo nariai
0
Tai , o mano klasiokas tevai per 3 men moka virs 200lt ir jis nelanko tu pamoku :D Du kartus antrus metus ji ten paliko (isivaizduojat muzikos sulioj) Visus metus nelankes , mokytoja sako ko nelankei , sako koja susilauziau :DD Nors realiai tai Domaz tikrai gali didziuotis , kad bent kiek moka groti , o as prie bet kokio instrumeno malu suda :D Nors kita vertus jis kazko nemoka ka moku as :D
https://www.facebook.com/RVillle - Mes padarysime jus gražesnius!

BoXiX

Bla bla bla

• nMo nariai
0
Pats niekuom nemoku groti, taciau galbut noreciau pabandyt :D.

Del muzikos mokyklu, tai mano klasiokui tevai vercia eiti ten (jis su pianinu groja). Ir esme, kad jeigu neisi, tada su PC neleis, o jei eisi leis savaitgaliais po 1.5h palost. Ziaurus tevai...

Nuotrauka

Mauglis

MAUGLIS

• nMo nariai
-2
As baigiau muzikalke 7 metus cirpinau su smuiku.Moku groti pianinu,smuiku,bongais.Truputi brazdinu gitara,bei i rankas megstu paimti tecio bosine gitara.Tevai irgi verte/norejo ,kad as baigciau muzikos mokykla.Baigiau,nors ir labai nenorejau,bet dziaugiuosi.

Nuotrauka

Rocky Balboa - The Best there ever was, the best there ever will be!!!

BoXiX

Bla bla bla

• nMo nariai
0
Dabar cia gavau biski su gitara grot, bet nemanau, kad man imanoma ismokt, nes esu grynas kairiarankis. 100%. Todel reiktu stygas persidet.

Nuotrauka

The1andOnly

Mėlynas diržas

• nMo nariai
3
As esu grynas 100procentinis kairiarankis nuo pat gimimo. Groju Akustine gitara, kad ir dabar per puse metro guli desinej pusej padeta ;DD Imanoma viskas :D cia tas pats kas nemokant plaukt pradet mokintis. Groju su standartiniu grifu, jokiu perdirbinejimu. Ir nemanau, kad butu geriau tau persidet tas stygas, kadangi kai mokinsies akordus, noresis pasiziureti internete tai tau jie bus atvazduoti visiskai kitaip, o prades imt nervai, kad vis reikes laiko kol suprasi kaip jie cia antreip atrodo, tad nebijok groti standartiniu grifuj, as gyvas pavizdys, kad imanoma viskas, kad ir kairiarankiai mes. Tereikia noro ir kantrybes. Jeigu kiekviena diena po valandele praleisi prie gitaros jau po menesio galesi braukyti basic akordus lengva ranka ;]

Nuotrauka

Soul Stealer

Žalias diržas

• nMo nariai
6
Groju gitara. Turiu akustine ir elektrine :D

Unbroken

Governmental Monkey Sh*t™

• nMo nariai
26
Pasigirsiu, groju gitara. Turiu ir akustinę, ir elektrinę (Ibanez'as). Šiaip grot pradėjau prieš metus su trupučiu ir dabar esu patenkintas tuo. :D Pirmus porą mėnesių aš praktiškai tik eksperimentavau, žinoma išmokau skaityti tab'us, taip pat išmokau pirmąją dainą - Nirvana - Smells Like Teen Spirit. Tiesa, gaila pradžioje buvau durnas ir nesimokiau akordų, o visus open-chord'us išmokau tik kažkur praeitos vasaros pradžioj. Po to išmokau ir barre.

Pilnai pagroti galiu tokias dainas kaip Radiohead - Karma Police, Muse - Bliss ir t.t. Moku daug visokių riff'ų ir pan. Visiems norintiems pradėti mokytis siųlyčiau pirma išmokti akordus, tada skaityti tab'us ir pradėti mokintis nesunkias dainas. Beje, mokausi pats (be jokių pašalinių pagalbos). Internetas puikus įrankis - pamokų pilna belekiek.

Su kuria grot patinka labiau? Negaliu pasakyti, nes priklauso nuo nuotaikos, bet gal akustine net labiau patinka. Vakar gavau galimybę pagrajint su kita elektrine ir man žiauriai patiko, firma negarsi, nebepamenu kokia, bet stygos buvo tobulame aukštyje. Maniškio Ibanezo (Steve Vai padielkinis modelis, bet atrodo visiškai kaip tikras Ibanez'as :D) stygos yra iškeltos gana aukštai, todėl pvz. imant barre reikia daugiau jėgos paduot, todėl kaip nors reiks nusilesit, kiek įmanoma.

Šiaip kokias dainas mokintis? Siūlau Radiohead, nes jų dainas groti yra žiauriai faina ir linksma + jos yra pakankamai sudėtingos ir jas besimokant tobulinsis įgūdžiai (barre akordamas mokinkitės Creep, sweep-picking'ui/arpeggi mokinkitės Street Spirit (Fade Out)/Weird Fishes Arpeggi). Tiesa, pradžioje venkite per sunkių dainų, Radiohead jų turi labai daug, nes greičiausia susierzinsite ir jums ateis laikotarpis, kurį gitaristai vadina "plateau". Darykit pertraukas, nes aš kažkada grojau kokias 7 dienas iš eilės po 3-4 valandas ir septintą jau net ant pačių paprasčiausių dalykų pradėjau malti šūdą. Porą dienų padariau pertrauką ir tada ją paėmęs pamačiau, kad patobulėjau ir vėl viskas grįžo į normalias vėžes.

Beje ir pats kurt pradėjau, užvakar sukūriau pirmą pilną dainą (gitara ir dainos žodžiai) ir šiaip jau turiu nemažai idėjų kitoms. Žodžius kuriu angliškai ir stengiuosi kažką rimtesnio kurt - nu kad daina nebūtų bevertė. :)

Tai tiek... :D

BEST IN THE WORLD
Nuotrauka
He is not next Hulk Hogan, he's first CM Punk.

Nuotrauka
Nuotrauka

Nervas

Total Nonstop Action

• nMo nariai
2

Rodyti pranešimąUnbroken, 2010-12-17, 16:23, pasakė:

Pasigirsiu, groju gitara. Turiu ir akustinę, ir elektrinę (Ibanez'as). Šiaip grot pradėjau prieš metus su trupučiu ir dabar esu patenkintas tuo. :) Pirmus porą mėnesių aš praktiškai tik eksperimentavau, žinoma išmokau skaityti tab'us, taip pat išmokau pirmąją dainą - Nirvana - Smells Like Teen Spirit. Tiesa, gaila pradžioje buvau durnas ir nesimokiau akordų, o visus open-chord'us išmokau tik kažkur praeitos vasaros pradžioj. Po to išmokau ir barre.

Pilnai pagroti galiu tokias dainas kaip Radiohead - Karma Police, Muse - Bliss ir t.t. Moku daug visokių riff'ų ir pan. Visiems norintiems pradėti mokytis siųlyčiau pirma išmokti akordus, tada skaityti tab'us ir pradėti mokintis nesunkias dainas. Beje, mokausi pats (be jokių pašalinių pagalbos). Internetas puikus įrankis - pamokų pilna belekiek.

Su kuria grot patinka labiau? Negaliu pasakyti, nes priklauso nuo nuotaikos, bet gal akustine net labiau patinka. Vakar gavau galimybę pagrajint su kita elektrine ir man žiauriai patiko, firma negarsi, nebepamenu kokia, bet stygos buvo tobulame aukštyje. Maniškio Ibanezo (Steve Vai padielkinis modelis, bet atrodo visiškai kaip tikras Ibanez'as :D) stygos yra iškeltos gana aukštai, todėl pvz. imant barre reikia daugiau jėgos paduot, todėl kaip nors reiks nusilesit, kiek įmanoma.

Šiaip kokias dainas mokintis? Siūlau Radiohead, nes jų dainas groti yra žiauriai faina ir linksma + jos yra pakankamai sudėtingos ir jas besimokant tobulinsis įgūdžiai (barre akordamas mokinkitės Creep, sweep-picking'ui/arpeggi mokinkitės Street Spirit (Fade Out)/Weird Fishes Arpeggi). Tiesa, pradžioje venkite per sunkių dainų, Radiohead jų turi labai daug, nes greičiausia susierzinsite ir jums ateis laikotarpis, kurį gitaristai vadina "plateau". Darykit pertraukas, nes aš kažkada grojau kokias 7 dienas iš eilės po 3-4 valandas ir septintą jau net ant pačių paprasčiausių dalykų pradėjau malti šūdą. Porą dienų padariau pertrauką ir tada ją paėmęs pamačiau, kad patobulėjau ir vėl viskas grįžo į normalias vėžes.

Beje ir pats kurt pradėjau, užvakar sukūriau pirmą pilną dainą (gitara ir dainos žodžiai) ir šiaip jau turiu nemažai idėjų kitoms. Žodžius kuriu angliškai ir stengiuosi kažką rimtesnio kurt - nu kad daina nebūtų bevertė. :D

Tai tiek... :D
Šaunuolis, kiekvienam reiktų imt pavyzdį iš tavęs. :D Pats nekartą norėjau ir nekartą bandžiau savarankiškai mokytis, bet dažniausiai būdavau tik laikinai susižavėjęs ir greit mesdavau. Dar ir dabar noriu išmokti groti, bet po tiek nesėkmingų bandymų aš net bijau vėl pradėti, nes jau turių vos ne įsitikinimą, kad man greit pabos ir aš mesiu nieko nepešęs.

Nuotrauka
I watch:
Nuotrauka

I don't watch:

Nuotrauka

Unbroken

• nMo nariai
26

Rodyti pranešimąNervas, 2010-12-17, 18:02, pasakė:

Šaunuolis, kiekvienam reiktų imt pavyzdį iš tavęs. :D Pats nekartą norėjau ir nekartą bandžiau savarankiškai mokytis, bet dažniausiai būdavau tik laikinai susižavėjęs ir greit mesdavau. Dar ir dabar noriu išmokti groti, bet po tiek nesėkmingų bandymų aš net bijau vėl pradėti, nes jau turių vos ne įsitikinimą, kad man greit pabos ir aš mesiu nieko nepešęs.

Nebijok, grok po 45 min - 1 valandą į dieną kokius 5-6 kartus į savaitę. Nebijok malt šūdo, pats po kiek laiko pastebėsi, kad grojime š lieka vis mažiau ir mažiau. Aš kažkaip išmokau apeit tą lievą jausmą kai užknisa grojimas, tereikia pailsėt. Ir šiaip vienu metu man buvo taip pradėję patikt, kad kone 6 valandas pragrojau net nepajutęs kaip bėga laikas. :D Kaip maniakas.

Bet šiaip kiek skaičiau net'e, tai jei grosi pastoviai, tai dienai tau puikiai užteks valandos. Ir jei pvz. žiūri teliką, tuo pat metu gali paimt ir gitarą, nes tada ne tik išnaudoji laiką geriau, bet po kiek laiko, kai grodamas išmoksi tuo pat metu normaliai teliką žiūrėt/skaityt knygą ir tu net negalvosi, kad groji, o viskas eis savaime, bet kas svarbiausia, išmoksi vienu metu grot ir dainuot to net nedarydamas (iš pradžių tai gana sudėtinga). :) Nepasiduok. O priežastis dėl ko, taip greit baigdavai, man atrodo, tokia, kad pasirinkai per sunkias arba per lengvas dainas. Kaip minėjau, Radiohead yra labai geras pasirinkimas, nes jų visos dainos yra nesveikai geros. Štai kodėl aš nemėgstu tokių grupių kaip Nickelback ar Papa Roach - jų dainos tipo tokios "kietai" skambančios, bet jei paklausai daugiau, pamatai, kad jos labai paprastos ir nuobodžios. Ir lyrics'ai, vokalai labai svarbu. Pvz. Radiohead klausai ir jų muzika tiesiog "persismelkia" giliau į smegenis. Va, pavyzdžiui šita daina, aš pats jos grot nemoku pilnai (žinau kaip ją grot maždaug, bet nerandu normalių tab'ų):

Šitą dainą pasidariau kaip žadintuvo ring-tone'ą. Ir kai miegodamas išgirstu ją, man tiesiog šiurpuliukai pereina ir žinau, kad diena bus nuostabi. :D Jei atsikeliu prieš žadintuvui suskambant ir neišgirstu šitos dainos, tada ta diena labai dažnai būna nuobodi. :D Keista, bet tai tiesa. :D :D

POWER OF SOUND!

Šį pranešimą redagavo Unbroken: 2010-12-17, 18:46

BEST IN THE WORLD
Nuotrauka

Nuotrauka
Nuotrauka

Nervas

Total Nonstop Action

• nMo nariai
2

Rodyti pranešimąUnbroken, 2010-12-17, 18:41, pasakė:

O priežastis dėl ko, taip greit baigdavai, man atrodo, tokia, kad pasirinkai per sunkias arba per lengvas dainas. Kaip minėjau, Radiohead yra labai geras pasirinkimas, nes jų visos dainos yra nesveikai geros. Štai kodėl aš nemėgstu tokių grupių kaip Nickelback ar Papa Roach - jų dainos tipo tokios "kietai" skambančios, bet jei paklausai daugiau, pamatai, kad jos labai paprastos ir nuobodžios. Ir lyrics'ai, vokalai labai svarbu.

Šitą dainą pasidariau kaip žadintuvo ring-tone'ą. Ir kai miegodamas išgirstu ją, man tiesiog šiurpuliukai pereina ir žinau, kad diena bus nuostabi. :D Jei atsikeliu prieš žadintuvui suskambant ir neišgirstu šitos dainos, tada ta diena labai dažnai būna nuobodi. :) Keista, bet tai tiesa. :D :D

POWER OF SOUND!
Na gal bėda ne tame, aš dainų išvis nesimokiau grot. Iškart bandžiau į galvą grūst akordus ir panašiai, aišku jų nežinodamas nieko daugiau ir nepasiekčiau. Galiausiai ant to ir pasimaudavau, tikriausiai savo mėgiamas dainas mokytis groti, kad ir nežinant pilnai visų akordų yra nepalyginamai smagiau. Vis vien malonu išgirsti tą mylimą melodiją žinant, kad pats ją pagrojai. Na jei vis dėlto pasiryšiu, gal ir vėl grįšiu prie gitaros, nes iš tikrųjų labai trokštu groti, tiesiog neturiu kantrybės įveikti tą nemažą kelią iki tikslo.
O dėl Power of Sound visiškai sutinku, kai kurios dainos taip įlenda į širdį, kad kurį laiką net negali išbūt dienos nepaklausęs jos bent kelis kart.

Nuotrauka
I watch:
Nuotrauka

I don't watch:

Nuotrauka

Unbroken

• nMo nariai
26
Beje, kaip su bugnais? Kažkada minėjai, kad nori pasirinkt ar gitarą, ar juos, tai įdomu būtų sužinot ar muši jais. :D

Ir apie akordų mokymasi, toks patarimas - mokykis po 3 į kartą (ne daugiau, ne mažiau). Tipo kai po 3 mokaisi, greičiau išmoksti. :)

Šį pranešimą redagavo Unbroken: 2010-12-17, 21:38

BEST IN THE WORLD
Nuotrauka

Nuotrauka
Nuotrauka

Nervas

Total Nonstop Action

• nMo nariai
2

Rodyti pranešimąUnbroken, 2010-12-17, 21:38, pasakė:

Beje, kaip su bugnais? Kažkada minėjai, kad nori pasirinkt ar gitarą, ar juos, tai įdomu būtų sužinot ar muši jais. :D
Taip, pamenu. Kažkuriuo momentu lyg norėjau išmėginti viską ką tik galima ir bandžiau ieškoti savęs, bet deja šiai dienai būgnų neturiu ir jais nesu grojęs. Nors tiesą sakant norėčiau, bet dabar jei jau bandysiu mokytis tai imsiu į rankas gitarą, nes ji vis vien kabo ant sienos ir dulka, o būgnai kiek žinau nėra labai pigus malonumas. Jei kada ateityje bus noro ir galimybių - kodėl gi ne :D
Be to, dėkui už patarimus, Unbroken :)

Nuotrauka
I watch:
Nuotrauka

I don't watch:

Nuotrauka

SmS

Nepabėga

• nMo nariai
0

Rodyti pranešimąNervas, 2010-12-17, 21:48, pasakė:

o būgnai kiek žinau nėra labai pigus malonumas.

Mitas. Eini į virtuvę, imi kuo daugiau skirtingų puodų, lėkščių, bliudelių, šaukštų, šakučių, peilių įdomumui ir jau šaudaisi akordus. Sėkmės :)

Nervas

Total Nonstop Action

• nMo nariai
2
Na ką, galiu tik pasididžiuoti savimi, kad gitara jau brazdiju apie 2 mėnesius ir padėkoti Unbroken už paskatinimą vėl paimti ją į rankas ;) Šiuo metu tikriausiai nebūna nė dienos, kad nepagročiau bent valandą. Mokausi groti visai nesunkias lietuviškas dainas iš pagrindinių akordų, nes barre ir kitokių akordų dar neperprantu. Dainos tokios kaip "Gyveno sau vaikinas", "Aš nupirksiu tau namą" ir panašios. Aišku du mėnesiai yra nedaug, kad gročiau švariai. Reik dar daug praktikuotis permetinėjant akordus, nes dažnai pasitaiko kai tiesiog pirštai pataiko ant ne tos stygos ir atsiranda pauzės kol surandu tinkamas. Vis dėl to, per visus bandymus mokytis groti, šis kol kas sėkmingiausias. Žiūrėsim kaip bus toliau :)

Nuotrauka
I watch:
Nuotrauka

I don't watch:

Nuotrauka

Unbroken

• nMo nariai
26

Rodyti pranešimąNervas, 2011-01-30, 01:11, pasakė:

Na ką, galiu tik pasididžiuoti savimi, kad gitara jau brazdiju apie 2 mėnesius ir padėkoti Unbroken už paskatinimą vėl paimti ją į rankas :D Šiuo metu tikriausiai nebūna nė dienos, kad nepagročiau bent valandą. Mokausi groti visai nesunkias lietuviškas dainas iš pagrindinių akordų, nes barre ir kitokių akordų dar neperprantu. Dainos tokios kaip "Gyveno sau vaikinas", "Aš nupirksiu tau namą" ir panašios. Aišku du mėnesiai yra nedaug, kad gročiau švariai. Reik dar daug praktikuotis permetinėjant akordus, nes dažnai pasitaiko kai tiesiog pirštai pataiko ant ne tos stygos ir atsiranda pauzės kol surandu tinkamas. Vis dėl to, per visus bandymus mokytis groti, šis kol kas sėkmingiausias. Žiūrėsim kaip bus toliau :)

Puiku. :D Su laiku pats net nepajusi, kaip akordai pradės imtis laaabai lengvai. Barre aišku laiko irgi prireiks, ypač B akordui (jei imsi teisingai), bet ateity viskas atsipirks. :?

Gratz. :D

Šį pranešimą redagavo Unbroken: 2011-01-30, 15:52

BEST IN THE WORLD
Nuotrauka

Nuotrauka
Nuotrauka

The1andOnly

Mėlynas diržas

• nMo nariai
3
Puiki pradzia :) as per tris menesius braukiau basic akordus lengvai jau.. ;] dabar groju gitara akustine apie pora metu.. groju coverius, kuriu savas dainas :?) puikus laisvalaikis

Nuotrauka

BoXiX

Bla bla bla

• nMo nariai
0
Tą progą, kad rytoj pirksiu elektrinę gitarą pasireikšiu ir aš ^_^. Groju gitara 8 mėnesius, galiu pasakyt nerealus dalykas. Pagavus kabliuką neįmanoma sustot :). Pamenu visa laiką norėjau išmokt, bet vis atideliodavau, nes maniau, kad nepavyks, nes esu kairiarankis (Va dėl šito Žygis padėjo apsispręst). Žodžiu pasiemiau iš draugo gitarą, ir sugalvojau pats pasiderint ;) , tai net nepabandęs pagrot stygą nutraukiau :D. Vos neapsiverkiau, bet poto sumasčiau susieškot kanors kur nureikėtų plonosios stygos, tai pirmieji gabailai AC/DC - Highway to Hell, Nirvana - Come as You Are. Priešingai nei Unbroken, iš pradžių niekaip neišejo paimt Smells Like Teen Spirit :D. Groju įvariai, kartais dieną pagroju tik 30min. - 1h, yra buvę kad nonstop pravariau 10 valandų :D, bet nėra taip buvę, kad išvis nepagročiau, nebent išvažiuoju kur nors. Šiuo metu jau galiu paskaldyt solekus įvairiuos iš lempos, tai iš esmės dabar mokausi įvarias gamas. Kolkas kol su akustinė esu, negaliu mokintis įvairių solo, nes neprienu prie aukštu ladų.

Naujokam tai patarčiau, netik vien iš akordų grot, o ir šeip for fun pasiimt lengvų dainų. Siūlyčiau Californication, Otherside, Come as Your Are, Back in Black, Enter Sandman. Lengvi, bet smaigia grojas. Kalbant apie sunkesnius tai Nothing Else Matters, Under The Bridge, Stairway to Heaven yra liuks dainos grojimui.

Tie, kas žadat pradėt grot, tai pradėkit, bo poto gailėsites, kad per vėlai pradėjot. Tie kurie mano, kad neturi klausos, tai faktas, kad grojant klausa lavinas. Dabar laisvai galiu susiderint gitarą iš klausos, pradžioj apie tai net kalbos nebuvo :D.

Beje, norint kažkokio stimulo grojimuj, siūlau susirast tokias estrados studijas, kur surenka grupę, (vokalą, bosą, bugnus ir 2 gitaras). Išsirekant kokius gabalus ir grojat, mokytojas pataiso ten klaidas. Žinau tokios yra Mažeikiuos ir Klaipėdoj. Kituose miestuose irgi turėtų būt.

Citata

ypač B akordui (jei imsi teisingai)
Nykšti kai permeti per grifą irgi neteisingai, bet who cares? :D

Šį pranešimą redagavo BoXiX: 2011-02-03, 20:11

Nuotrauka

The1andOnly

Mėlynas diržas

• nMo nariai
3
Smagu, kad apsisprendei ir groji ir patinka. Tau net neturejo but minties, kad negali grot ^_^) tas kairiarankio dalykas isvis nieko tokio.. galiu pasakyt tiek jei nezinai mes kairiarankiai gabus ant muzikos, piesimo ir kitu tokiu dalyku:) esam linke prie meno todel nenustebau kai parasei kad per astuonis menesius jau pakankamai neblogus kurinius groji. As net tokiu negroju per pora metu, bet as ir leidziu prie gitaros tik laisvalaiki ;)) ypac pastaruosius puse metu neturiu daug laiko tobulinti savo igudzius, o tiesiog groju malonumui.

Nuotrauka

Soul Stealer

Žalias diržas

• nMo nariai
6

Rodyti pranešimąBoXiX, 2011-02-03, 20:05, pasakė:

Tą progą, kad rytoj pirksiu elektrinę gitarą pasireikšiu ir aš ^_^. Groju gitara 8 mėnesius, galiu pasakyt nerealus dalykas. Pagavus kabliuką neįmanoma sustot :). Pamenu visa laiką norėjau išmokt, bet vis atideliodavau, nes maniau, kad nepavyks, nes esu kairiarankis (Va dėl šito Žygis padėjo apsispręst). Žodžiu pasiemiau iš draugo gitarą, ir sugalvojau pats pasiderint ;) , tai net nepabandęs pagrot stygą nutraukiau :D. Vos neapsiverkiau, bet poto sumasčiau susieškot kanors kur nureikėtų plonosios stygos, tai pirmieji gabailai AC/DC - Highway to Hell, Nirvana - Come as You Are. Priešingai nei Unbroken, iš pradžių niekaip neišejo paimt Smells Like Teen Spirit :D. Groju įvariai, kartais dieną pagroju tik 30min. - 1h, yra buvę kad nonstop pravariau 10 valandų :D, bet nėra taip buvę, kad išvis nepagročiau, nebent išvažiuoju kur nors. Šiuo metu jau galiu paskaldyt solekus įvairiuos iš lempos, tai iš esmės dabar mokausi įvarias gamas. Kolkas kol su akustinė esu, negaliu mokintis įvairių solo, nes neprienu prie aukštu ladų.

Naujokam tai patarčiau, netik vien iš akordų grot, o ir šeip for fun pasiimt lengvų dainų. Siūlyčiau Californication, Otherside, Come as Your Are, Back in Black, Enter Sandman. Lengvi, bet smaigia grojas. Kalbant apie sunkesnius tai Nothing Else Matters, Under The Bridge, Stairway to Heaven yra liuks dainos grojimui.

Tie, kas žadat pradėt grot, tai pradėkit, bo poto gailėsites, kad per vėlai pradėjot. Tie kurie mano, kad neturi klausos, tai faktas, kad grojant klausa lavinas. Dabar laisvai galiu susiderint gitarą iš klausos, pradžioj apie tai net kalbos nebuvo :D.

Beje, norint kažkokio stimulo grojimuj, siūlau susirast tokias estrados studijas, kur surenka grupę, (vokalą, bosą, bugnus ir 2 gitaras). Išsirekant kokius gabalus ir grojat, mokytojas pataiso ten klaidas. Žinau tokios yra Mažeikiuos ir Klaipėdoj. Kituose miestuose irgi turėtų būt.
Nykšti kai permeti per grifą irgi neteisingai, bet who cares? :D

Smagu girdėt kad esi vienas iš nedaugelio grojančių forumo narių :D Sudomino vienas dalykas. Vakar sakei (pagal postą sprendžiu), kad šiandieną ruošiesi pirkti elektrinę. Klausimas toks: Kokią planuoji pirkt (ar gal jau nusipirkai) ? Kiek planuoji už ją paklot ? Kokį kūbą imsi ? :D

Spectre

Oranžinis diržas

• nMo nariai
5
Prieš tris dienas ir aš pradėjau grot gitara. Jau buvau labai ilgą laiką svajojęs apie tai, tad šiek tiek gaila, kad tik dabar pradėjau. Tobulėju gan greit, bet dar neturiu nuosavo instrumento, tad yra problemų su skolinimuosi. Dabartinė gitara žudo pirštus ir tai mane šiek tiek stabdo. Bent ačiū Dievui, kad pagaliau nusprendžiau veikti.

SmS

Nepabėga

• nMo nariai
0

Rodyti pranešimąSpectre, 2011-02-04, 14:09, pasakė:

Prieš tris dienas ir aš pradėjau grot gitara. Jau buvau labai ilgą laiką svajojęs apie tai, tad šiek tiek gaila, kad tik dabar pradėjau. Tobulėju gan greit, bet dar neturiu nuosavo instrumento, tad yra problemų su skolinimuosi. Dabartinė gitara žudo pirštus ir tai mane šiek tiek stabdo. Bent ačiū Dievui, kad pagaliau nusprendžiau veikti.

Ne dabartinė gitara žudo pirštus, o patys pirštai. Turėsi pakentėti, kol pirštai nusišlifuos ir pripras prie stygų - po kurio laiko nebeskaudės. Visiems, pradedantiems groti, taip pat.

Nervas

Total Nonstop Action

• nMo nariai
2

Rodyti pranešimąSpectre, 2011-02-04, 14:09, pasakė:

Mano pirštai nuo gitaros stygų irgi kentėjo, pradžioj žiauriai skaudėjo, o dabar tos vietos su kuriom spaudžiu akordus pasidarė kietos ir nebeskauda ^_^

Nuotrauka
I watch:
Nuotrauka

I don't watch:

Nuotrauka

Vartotojų skaito šią temą: 1

narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0