- Turime tokius laiptelius:
<1 = Be Dirzo
1 = Baltas Dirzas
150 = Geltonas Dirzas (Leidziama uzsideti avatara)
250 = Oranzinis Dirzas (Leidziama uzsideti parasa)
500 = Zalias Dirzas
950 = Melinas Dirzas (Leidziama uzsideti nemokama ranga)
1500 = Violetinis Dirzas
2500 = Rudas Dirzas
5000 = Juodas Dirzas
7500 = Juodas ir Raudonas Dirzas
10000 = Raudonas Dirzas
Dabar kas liecia visus galimus "cia, visu pirma PW forumas, o tik tada MMA" nepasitenkinimus. As paaiskinsiu savo nuomone viena karta ir nesiruosiu atrasyti kiekvienam nepatenkintam, sio atzvilgiu. Pirmiausia, MMA sportas neturi dirzu - jas turi dziudo, karate, BJJ ir panasiai. Antras dalykas, rank'u pricipas yra vienas ir bendras - tai laipteliu sistema, skirtinguose formuose, kuriu tikslas skantinti forumo lankytoju aktivuma. Svarbiausias jo pagrindas, tureti zemiausia rank'a, pradedant, ir kilti i auksciausia, renkant postus, savo (protingo) aktivumo deka. Pavyzdziui yra forumai, kur kalba apie filmus, bet ranku sistema yra medaliu formoje (Sokoladinis Medalis, Aliumininis Medalis, <...> Broza, Sidabras, Auksas). Ar jie kraustosi is proto, kad kalba apie filmus, o ju aktivumas matuojamas medaliais kaip sporte? Nemanau. Kitas pavyzdis - cia jau is MMA. Yra toks zmogus, Randy Couture - jo trenerociu stovykloje "Xtreme Couture" treneriu lygiai nustatiti pagal karinius laipsnius: Serzantas, Leitenantas, Generalas ir pns. Zodziu, rank'ai gali buti skirtingu formu, neprarandant pagrindo. Pro-wrestlingo forumas nera toks jau tolimas nuo sporto tematikos - daug kas tvirtins, kad tai isvis sportas, taigi nMo nera botaniku/geliu forumas ir dirzu sistema cia visai tinka. Taip pat, norisi pabrezti, kad si dirzu sistema yra kurkas vaizdesne uz tekstinius rank'us ir gerai iliustroja tavo vieta forumo hierarchijoje + suteikia mums, administratoriams, irgi nauju "tikslu", kadangi, sio metu, forumas netures nei vieno raudono, ar net juodo dirzo. Kadangi si sistema yra kurkas retesne uz buvusia (kur naujas rankas buvo suteikiamas kas 30 pranesimu) - naujas dirzas bus rimtesnis pasiekimas.
Kad nekiltu nuomones, kad as vienas nusprendziau idegti sia nujove, noriu pabrezti, kad mano ideja buvo priimta su balsavimu adminstracijos skiltyje: 4 uz, 0 pries ir 1 susilaike.
Dabar, turedami laiko, mes dirbsime ant privilegiju sistemos - t.y. pasistengsime, kad atskiri dirzai nestu su savim kazkokia privilegija forumo naudojime. Pavyzdziui kolkas as esu tvirtai nusiteikes, kad nariai negave Geltono Dirzo, negales tureti avataru, o po nicku tures tik "kalbanti" Balta Dirza. Nors tai tik mano ideja, kuria dar nebalsavo kiti administratoriai. Taip pat, speju, bus suteikiama teise tureti savo custom tekstini rank'a su Melinu Dirzu. Jei man uzteks ambiciju ir proto, tai as turiu vizija, kur si sistema, kada nors, pasalins ir nelabai efektivia tasku sistema.
Aciu uz demesi, pagarbiai
`MalioK`