Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į nMo.lt - seniausią pro-wrestling'o forumą Lietuvoje!

Šis forumas yra skirtas PW (profesionaliųjų imtynių) ir MMA (mišriųjų kovos menų) diskusijoms. Čia Jūs rasite naujienas iš WWE, TNA, UFC ir kitų organizacijų, naujausius rezultatus, įvairias nuotraukas, wrestler'ių biografijas, sporto totalizatorius, daug naudingų straipsnių ir, žinoma, bendraminčių, su kuriais galėsite bendrauti ir dalintis nuomonėmis. Taip pat, čia rasite įvairių failų - nuo dainų iki šviežiausių PW match'ų bei MMA kovų. New Maniacs Order - su Jumis nuo 2005 metų!

Jei esate nMo narys, tai prisijunkite čia, o jei ne, tada užsiregistruokite mūsų forume!

Univerai

Temoje atsakymų: 69

Lightningshadow212

Baltas diržas

• Išbaninti
0
O to jau atsakyti negaliu :thumb: As tik stengsiuos gaut kuo geresnius rezultatus is egzaminu ir tikiuosi istosiu. ^_^

XEUS

nMo Wrestling Guru

• nMo Hall of Fame
7
CITATA(Lightningshadow212 @ 2008-05-02, 19:20)
Sie metai man paskutiniai mokykloje, o kitais metais stosiu i VU TF (Vilniaus Universiteto Teises Fakulteta).
kad ten istot kaip reikia baigt?

Rodyti pranešimąSkorpio, 2008-05-03, 10:13, pasakė:

kad ten istot kaip reikia baigt?
Šiais metais baigiau VU TF, dabar jau esu diplomuotas teisės magistras ;) ...galiu pasakyt, kad ten įstoti neturint iš dviejų pagrindinių egzaminų (lt ir istorijos) bent po 90 balų...beveik neįmanoma. Pats gavau prieš 5 metus istorijos 99, lt 95 ir 168 numeriu pataikiau.

Šnypas

Oranžinis diržas

• nMo nariai
1
Ka gi man kitais metais jau reikes rinktis ka imt A lygiu, ka B ir ko atsisakyt... Norejau paklausti, ka galima pasiekti su Chemija/Fizika? Kokios butu profesijos jei studijuociau siuos du dalykus?
Nuotrauka

Lyncaz

CENATION

• nMo nariai
19

Rodyti pranešimąsnypas, 2008-10-05, 21:03, pasakė:

Ka gi man kitais metais jau reikes rinktis ka imt A lygiu, ka B ir ko atsisakyt... Norejau paklausti, ka galima pasiekti su Chemija/Fizika? Kokios butu profesijos jei studijuociau siuos du dalykus?
tikriausiai supranti, kad tai yra patys sunkiausi mokslai (na gal dar reiktu prideti matematika, informatika). taigi mokytis butu labai sunku, taciau, jei nesi tinginys, ir gali mokytis, tai rinkis sia sriti. labai dideles perspektyvos (tik aisku reikia dar tinkamai pasirinkt specialybe, nes mokantis chemija galima baigt ir aplinkos inzinerija :)). siaip bet kuriuo atveju tikslieji mokslai turi daugiau perspektyvu, todel gali eit siuo keliu drasiai.
aisku, jei nori suzinot kokias specialbes gali igyti mokydamasis siuos mokslus, tai cia jau reiktu ziuret konkreciai universitetu sarasuose. bet cia vel klausimas, kiek zadi mokytis? jei baigsi bakalaura ir imsi pirma pasitaikiusi dabra, tai net ir su pacia geriausia specialybe gali daug nepasiekt... bet jei eisi toliau t.y. magistrantura (bent jau) tada tavo ateitis labai sviesi.
taip pat atskleisiu paslapti, kad tie kas baigia universitetus (ktu, vgtu ir pan) guana aukstesnes pareigas, negu pvz panasia speciaybe igije kolegijoje ar profkeje.
as asmeniskai patariu imt kiek gali daugiau dalyku A lygiu (mokytis nera ten jau taip ir sunku), pasiimk matematika, uzsienio kalba, ir galesi but ramus del savo ateities :?
EDIT: dar pamirsau pamineti, kad su chemija gali eiti i medicina, bet cia jau vargas ir nieko daugiau :D jei tai netraukia - is lempos jokiu budu nestok, nes vistiek nebaigsi :)

Šį pranešimą redagavo Lyncaz: 2008-10-06, 15:14

Nuotrauka

Valhalas

Mėlynas diržas

• nMo nariai
9
Jei chemija/fizika domina tai būtinai ir matematiką A lygiu imt tau reiks, nes jei pasirinksi B tai didelė tikimybė, kad per sunkus krūvis tau bus universitete pirmame kurse, kitaip sakant, kaip jau minėjo Lyncaz geriau dabar pasiimti kuo daugiau dalykų A, nei po to už spragas pinigėlius mokėti universitete, atsisakyti šiuo atveju nebent kokios istorijos gali :? Anglų kalbą irgi siūlyčiau imti kuo aukštesnį lygį, nes ko dabar neišmoksi ten reikės vis tiek atidirbt, tad geriau iš anksto palengvinti sau gyvenimą. O profesijas tai gali pasižiūrėt internete ar tai universiteto į kurį norėtum stot saite ar šiaip kokiame www.profesijupasaulis.lt :) Fizika/chemija čia kažkas prie inžinerijos/statybų bus ir pnš.

Šnypas

Oranžinis diržas

• nMo nariai
1
Matematika ir anglu be kalbu imsiu A lygiu. Ka galiu pasakyti apie chemija tai man ji lengva, o ir fizika dabar ikertu normaliai. Esu prie tiksliuju mokslu, tad biologija man ne prie sirdies.... Istorijos as vos su 9 isejau pernai metais.... Informatika man sunkoka todel ir neimsiu jos. Tad mano elementariausi pasirinkimai butu Chemija/Fizika na ir dar biologija jei iseis...
Nuotrauka

lazy

Baltas diržas

• Naujokai
0
Sorry, o jau nebėra T lygio?

Aš jei gerai atsimenu savu laiku buvau pasirinkęs T lygiu matematiką ir lietuvių kalbą. A lygiu informatika, fizika ir anglų kalbą. Bet aš jau buvau pasirinkęs, kad studijuosiu informatiką. Vienas draugas dar buvo neapsisprendęs ar ekonomiką ar informatiką, tai vietoj informatikos buvo istoriją pasirinkęs. Na ir vis tiek kartu su manim sėkmingai įstojo į informatiką.

Bet dabar galbūt pasikeitęs dalykų pasirinkimas.

Skorpio

Rudas diržas

• nMo nariai
2
noretau priminti visaziniai kad ribotas valandu skaicius yra todel neprisiimsi visko a lygiais.

Nuotrauka

Nuotrauka

Nuotrauka

Resilient

Baltas diržas

• Nariai
0
hm, idomu, buvo zmoniu kurie turejo reikalu su LCC :) pats tenai mokiausi dvejus metus, kadangi visada turejau ambicija studijuoti uzsienyje, bet pabaigiau mokykla per jaunas ir man uk universitetai svelniai sakant patare "to f**k off" kol neturesiu 18 metu, tad teko ir man pasitrinti LCC. ka galiu apie sia istaiga pasakyti... aisku pirmas didelis pranasumas - destymas anglu kalba, kitokia destymo kultura nei visur kitur Lietuvoje, idomus bendruomenes jausmas ir pan. bet va taip buna kai pasimokai pusmeti-du ir pasimato visi minusai. visu pirma - kvailas "liberal arts" principas: tam,kad gautum diploma, PRIVALAI praeiti du kursus biblijos, kursa teologijos, kursa conflict studies ir panasaus sh. I mean, galbut tai nera blogai is esmes, visgi univieras turi vizija ugdyti visapusiskus ateities lyderius, bet blin, buvo ciuvelis is Hong Kongo, induistas. jam irgi privaloma biblija. kvaila... kiti trukumai - didziulis destytoju turnover, nemazai destytoju nelabai kvalifikuoti (legendos sklinda apie ispana micro ekonomikos destytoja kuris zodi job taip ir taria JOB, su "j" raide, manau visi zino kokias asociacijas tai sukelia :D ), nemazai zmoniu turinciu PhD laipsni, bet nemazai siaip praktika atliekanciu zmogeliu is gatves. aisku, nesupraskim klaidingai, viskas neblogai, bet turint omeny kad mokslas mokamas, ir moketi reikia nemazai (apie 7000 litu per metus jei neklystu), tai sities trukumai labai ir labai pasimato. meciau po dvieju metu ir dabar mokausi BsC management University of Warwick, Coventry, United Kingdom :)

lazy

Baltas diržas

• Naujokai
0

Rodyti pranešimąSkorpio, 2008-10-06, 19:00, pasakė:

noretau priminti visaziniai kad ribotas valandu skaicius yra todel neprisiimsi visko a lygiais.

Na aš sakau ką aš buvau pasirinkęs ir dar buvo likę valandų braižybai. Bet aišku tai buvo senai (o kaip noriu sakyti ir netiesa) ir tiesa

Valhalas

Mėlynas diržas

• nMo nariai
9

Rodyti pranešimąsnypas, 2008-10-06, 16:47, pasakė:

Matematika ir anglu be kalbu imsiu A lygiu. Ka galiu pasakyti apie chemija tai man ji lengva, o ir fizika dabar ikertu normaliai. Esu prie tiksliuju mokslu, tad biologija man ne prie sirdies.... Istorijos as vos su 9 isejau pernai metais.... Informatika man sunkoka todel ir neimsiu jos. Tad mano elementariausi pasirinkimai butu Chemija/Fizika na ir dar biologija jei iseis...

Biologiją nebūtina tau pagal specialybes manau imt A būtų, čia nebent jei į mediciną nori eit kokią, o ir netgi tuo atveju tos srities mokyklinio kurso teorija gana greitai įsisavinima, net jei ir liktų spragų, lyginant su matematika ar fizika pvz :)

The1andOnly

Mėlynas diržas

• nMo nariai
3
Nestudijuoju dar, kadangi dar per anksti man ;D esu vienuoliktokas.. tai pasirinkes visa profili ir pan.. turiu Geografija, Anglu, Lietuviu, Istorija - A lygiu visus tuos keturis ir stosiu i jureivystes universiteta arba kolegija ir i Sturmanus..

Nuotrauka

Karoxeetia

Baltas diržas

• Išbaninti
0
Studijuoju ekonomika SU. Pirmi metai... nu nelengva nelengva...

PlutoniX

Žalias diržas

• nMo nariai
0
Prikelsiu dvieju menesiu tema. bet labai vienas klausymas stovi. O internete kiek ieskau, kiek vartau "Kur stoti?" zurnala niekur nerandu.
Esu dar zalias obuolys, ir iki univeru man dar toli grazu, ba tik mokyklos puse praejau.
Bet jau galvoju, kad reikia kibtis ir mokytis ar tai viena ar tai kita dalyka stipriau. kad paskui netektu visko mokytis per naujo.
Noriu ateiti sieti su politikos mokslais, bet niekur apskritai nerandu, kokius egzaminus reikes 12 klaseje laikyti ir panasiai. Ir apskritai, einant sia linkme, kokius mokslus reikes imti A lygiu ar B lygiu desimoje klaseje. kaip minejau, niekur nerandu tokiu atsakymu, tai galvojau, kad gal kas cia pades siais klausymais?

Nuotrauka

Priklausau Tinklui

lazy

Baltas diržas

• Naujokai
0
Na aš dabar jau visokių profiliavimų nebe suprantu, bet į politikos mokslus aktualu istorija(jei nesujungta gal dar politologija, bet egzo lygtais nėra), lietuvių, užsienio kalbos ir matematika (na šitas ko gero, kaip preilipas, bet regis visur dalyvauja kaip stojamojo balo viena iš dalių).

domaz

Oranžinis diržas

• nMo nariai
3
Mano brolis mokesi lygtais 3 metus VGTU verslo vadyba ir skundziasi, kad tai buvo 3 metai ismesti i siuksliu deze jo gyvenime ir kad didesnes klaidos kaip mokytis Lietuvoje jisai nera padares. Skundesi, jog ateina i paskaitas kur kazkoks senis viska desto is atsviesto lapo, kuri pats gali pasiskaityt vadovelyje ar internete. Sako, kad sitie mokslai jam neatnese nieko naudingo isskyrus diploma, kuris cia nedaug ka reiskia. Sako, kad dabar padirbs, isvaziuos i Anglija, pasiims paskola ir ten mokysis.
Norejau paklausti: ar visur Lietuvoje taip blogai su universitetais kaip jis sako? Nes as turiu svajoniu. As noriu gauti ne tik teoriniu ziniu is lapo, bet ir ismokti but visapusiskas ir ismokti lyderiavimo savybiu. Na turbut suprantate apie ka kalbu. Pats beje mokinuosi 10 klaseje, ir jau dabar reikes pasirinkti mokslus. O kad juos pasirinkti, reikia zinot kur as noresiu istoti..

Valhalas

Mėlynas diržas

• nMo nariai
9

Rodyti pranešimądomaz, 2009-01-02, 12:48, pasakė:

Mano brolis mokesi lygtais 3 metus VGTU verslo vadyba ir skundziasi, kad tai buvo 3 metai ismesti i siuksliu deze jo gyvenime ir kad didesnes klaidos kaip mokytis Lietuvoje jisai nera padares. Skundesi, jog ateina i paskaitas kur kazkoks senis viska desto is atsviesto lapo, kuri pats gali pasiskaityt vadovelyje ar internete. Sako, kad sitie mokslai jam neatnese nieko naudingo isskyrus diploma, kuris cia nedaug ka reiskia. Sako, kad dabar padirbs, isvaziuos i Anglija, pasiims paskola ir ten mokysis.
Norejau paklausti: ar visur Lietuvoje taip blogai su universitetais kaip jis sako? Nes as turiu svajoniu. As noriu gauti ne tik teoriniu ziniu is lapo, bet ir ismokti but visapusiskas ir ismokti lyderiavimo savybiu. Na turbut suprantate apie ka kalbu. Pats beje mokinuosi 10 klaseje, ir jau dabar reikes pasirinkti mokslus. O kad juos pasirinkti, reikia zinot kur as noresiu istoti..

Deja, daug kur panašiai ir yra :) Jei ką nors norėsi norm išmokt turėsi kalt namie. Yra nedidelių išimčių, bet dauguma dėstytojų, bent jau kiek man teko susidurti(KTU), teorinių paskaitų metu yra "skaitytojai iš lapo" arba "skaidrių demonstratoriai" ( 4/5 manau santykis būtų ;q ). Kitą vertus, iš esmės - kažką įsisivainsi ir įgysi kažkokį žinių bagažą tik tada, jeigu norėsi jį gauti, nes praslysti ir pasiimti diplomą galima ir praktiškai nieko nesimokant, tai čia jau kaip ir nuo tavęs priklauso, kokie tavo interesai yra, nes visos priemonės mokymuisi juk šiais laikais yra lengvai prieinamos - internetas/bibliotekos t.t., nereikia norėti, kad žinios ateitų iš išskirtinių dėstytojų dėstymo gabumų - niekas išminties per prievartą į galvą tau nekiš. Nemanau, kad Anglijoje ar kur kitur gali kas nors ypatingai skirtis - nebent priėjimas prie dėstomų dalykų iš šiek tiek praktiškesnės pusės. O dėl pačio diplomo vertės tai jis reiškia tikrai nemažai, žinoma, daugiau ieškant darbo verta turima praktika(kurios kažkokią dalį turėsi atlikt universitete), tačiau kai jos nėra arba yra minimaliai diplomas dažnai būna lemiamas faktorius.

Angelica

Baltas diržas

• Naujokai
0

Citata

taip pat atskleisiu paslapti, kad tie kas baigia universitetus (ktu, vgtu ir pan) guana aukstesnes pareigas, negu pvz panasia speciaybe igije kolegijoje ar profkeje.

Labai klysti taip sakydamas..kolegijose gauni daugiau ziniu is parengimo puses,ta prasme tu daugiau atlieki praktikos nei gauni teorijos,beto VTVK kolegijos praktikantai siunciami y darbus kurie turi sutartis su VTVK ir gali ten po praktikos lik mokytis.!!!tai,kad vat..Kuo geresnis tavo praktinis pasirengimas tuo geresni darba tu gausi,nes busi jy labiau pazines.

O nenuklystant nuo temos as galvoju apie VU universiteto teises specialybe arba apie verslo ir vadyba.Visai butu ydomu ystoty y reklamos studijas.
Esu pasirinkusi Lietuviu, Istorija ir Anglu A lygiu.

Valhalas

Mėlynas diržas

• nMo nariai
9

Rodyti pranešimąAngelica, 2009-01-05, 20:48, pasakė:

kolegijose gauni daugiau ziniu is parengimo puses,ta prasme tu daugiau atlieki praktikos nei gauni teorijos,beto VTVK kolegijos praktikantai siunciami y darbus kurie turi sutartis su VTVK ir gali ten po praktikos lik mokytis.!!!tai,kad vat..Kuo geresnis tavo praktinis pasirengimas tuo geresni darba tu gausi,nes busi jy labiau pazines.

Niekam, kam yra galimybė eiti į universitetą nepatariu eiti į kolegiją, nebent jau viskas ten suderinta ir žinai, kad 100 % taip kaip nori viską gausi, nes ~ 80 %, bent jau iš mano pažįstamų ir šiaip, kiek man asmeniškai teko girdėti vėliau keiksnoja tas kolegijas ir į balą išmestus metus ir po jos baigimo į universitetą vis tiek stoja.

Powis

Žalias diržas

• nMo nariai
0
Galbūt žinot kasnors kokios Lietuvoje yra sporto mokyklos, tokios jau geresnės..? Nors spėju norint pasukt į sportą reikia keliaut į užsienį..

Šį pranešimą redagavo Powis: 2009-01-05, 22:15

Nuotrauka

Skorpio

Rudas diržas

• nMo nariai
2

Rodyti pranešimąValhalas, 2009-01-05, 19:56, pasakė:

Niekam, kam yra galimybė eiti į universitetą nepatariu eiti į kolegiją, nebent jau viskas ten suderinta ir žinai, kad 100 % taip kaip nori viską gausi, nes ~ 80 %, bent jau iš mano pažįstamų ir šiaip, kiek man asmeniškai teko girdėti vėliau keiksnoja tas kolegijas ir į balą išmestus metus ir po jos baigimo į universitetą vis tiek stoja.
istikruju is vieno zmogaus ir as tokia nuomone girdejau :lol: tiesa jie nebuvo super mokslincius :) Beje vien pagalvojus apie prestiza tai universitetas bet kuriuo atveju skamba geriau.

As A lygiais beje pasiemes istorija, anglu, geografija, lietuviu

Nuotrauka

Nuotrauka

Nuotrauka

zalgirietiz

Geltonas diržas

• Nariai
0

Rodyti pranešimąSkorpio, 2008-02-07, 14:13, pasakė:

nu o ka tarkim galeciau rinktis jeigu grynai humanitaras esu? pvz lietuviu kalba, istorija, geografija, anglu na ir dar rusu kalba <_<

seip mastau gal ir turizmas neblogai butu bet kol seses nera lietuvoje su ja pasikonsultuot negaliu :|

As Verslo Anglu Kalba pasirinkau. Irgi lietuviu, isorija, anglu.

Šnypas

Oranžinis diržas

• nMo nariai
1
atėjo laikas mums pradėt rinktis mokymosi profilį...
Kažką mąstau panašaus į:
Tikyba (1H)
Anglų kalba (A lygis, 5h)
Lietuvių kalba (A, 6)
Matematika (A, 5)
Geografija (B, 2)
Muzika (B, 2)
Kūno kultūra - Krepšinis (B, 3)
Chemija (A, 4)
Informatika (A, 2)
ir galvoju dar Fizika (b, 2)

Gana įdomus profilis gaunasi, biški nesąmoningas, tačiau dar eisiu konsultuotis...
Nuotrauka

domaz

Oranžinis diržas

• nMo nariai
3
Geografija B lygiu? Istorijos nera? Snypai, tau tikrai deretu uzmesti aki i universitetu reikalavimus.. 3/4 ju reikalauja istorijos

Šnypas

Oranžinis diržas

• nMo nariai
1
Istorija nlb man sekasi + nejaugi tiksliesiems mokslams reikia istorijos? :rolleyes:

Edit: Kątik pažiūrėjau euroguidance, humanitariniuose ir socialiniuose universitetuose reikia istorijos, kituose - ne

Šį pranešimą redagavo Šnypas: 2009-05-07, 19:52

Nuotrauka

Vartotojų skaito šią temą: 1

narių: 0, svečių: 1, slaptų narių: 0