Peršokti prie turinio

Sveiki atvykę į nMo.lt - seniausią pro-wrestling'o forumą Lietuvoje!

Šis forumas yra skirtas PW (profesionaliųjų imtynių) ir MMA (mišriųjų kovos menų) diskusijoms. Čia Jūs rasite naujienas iš WWE, TNA, UFC ir kitų organizacijų, naujausius rezultatus, įvairias nuotraukas, wrestler'ių biografijas, sporto totalizatorius, daug naudingų straipsnių ir, žinoma, bendraminčių, su kuriais galėsite bendrauti ir dalintis nuomonėmis. Taip pat, čia rasite įvairių failų - nuo dainų iki šviežiausių PW match'ų bei MMA kovų. New Maniacs Order - su Jumis nuo 2005 metų!

Jei esate nMo narys, tai prisijunkite čia, o jei ne, tada užsiregistruokite mūsų forume!

Neapaiskinamieji reiskiniai

Temoje atsakymų: 105

Nervas

Total Nonstop Action

• nMo nariai
2
Aha biski pažiūrėjau to video. Gana įdomu. Bet šiaip tai aš nlb tikiu tais visokiais vaiduokliais. Nebent ateiviais. Ateiviais tai gal ir tikiu, nes vistiek galaktika yra begalinė taigi tikrai turi būti dar gyvybės kur nors.

Nuotrauka
I watch:
Nuotrauka

I don't watch:

Nuotrauka

Stunner

™Lauris™--HELL YEAH

• nMo nariai
4
DEL NSO TAI AS ISITIKINES 100 % o dle dvasiu tai ne taip isitikines...bet manau kad jos yra tikrai... tada ko gasdian su spiritismo sensais jaigu dvasiu ner?

Duncan

Žalias diržas

• nMo nariai
75
As asmeniskai netikiu nei NSO,nei pranasystemis,nei vaiduokliais,nei kazkokiais dievais-visa tai man bullshit
Nuotrauka
Nuotrauka
Nuotrauka
Nuotrauka
Nuotrauka

XpressGamer

Baltas diržas

• Naujokai
0
ziurim kokioj kitoj galaktikoj sedi NSO ir ju moxlininkai tiria ar kur kitur yra gyvybe :D

The Crippler

Baltas diržas

• Naujokai
0
Per kur atsisiust tuos vaiduoklius is pirmo posto? Nes linkas neveikia.

Kzkas

Viena komanda - Žalgiris!

• nMo nariai
1
As tai daug kuo tikiu. Nesupykit jei taip pasakysiu, bet tie zmones kurie netiki, jog egzistuoja NSO yra bukaprociai. Juk yra velniai zino kiek galaktiku jose yra milijonai sistemu (tokiu kaip Saules kurioje gyvename mes), o jose yra dar ir milijonai planetu ir nei vienoj is ju nera protingos butybes? Nejuokinkit. Toliau del pranasysciu tai as kaip ir tikiu kaip ir ne. Visu pirma is tikrai netikiu visokiomis ten tomis burejomis, taciau as tikiu pranasystemes per sapnus. Pavyzdziui viena karta buvau susapnaves, kad man iskrenta dantis, pasiskaiciau internete ka tai reiskia, suvedziau ten koks dantis iskrito ir ismete man tai, jog atsitiks nelaime zmogui is tevo puses. Akurat, po 2 savaiciu mire mano tecio mociute ir siaip zinau daug tokiu atveju, kad ka susapnuoji issipildo. Kazkur skaiciau, kad per sapnus zmogus visiskai atsipalaiduoja ir tiesiog nukeliauja kazkur i savo pasamone ir gali pamatyti kaip spresti savo problemas, galbut netesiogiai pamatyti savo ateiti ir t.t.
Vaiduokliai mano nuomone jie egzistuoja, nes siaip esu labai jautrus zmogus (pati maziausia snabzdesi girdziu) ir kartais toks jausmas buna, kad kazkas po namus vaiksto, nors ten niekas is tikruju (kas matoma) nevaiksto :D

Lyncaz

CENATION

• nMo nariai
19
Ne į temą

Rodyti pranešimąKzkas, 2010-12-01, 19:16, pasakė:

Vaiduokliai mano nuomone jie egzistuoja, nes siaip esu labai jautrus zmogus (pati maziausia snabzdesi girdziu) ir kartais toks jausmas buna, kad kazkas po namus vaiksto, nors ten niekas is tikruju (kas matoma) nevaiksto :D
Įsigyk katę, tegul peles išgaudo :D

Nuotrauka

Kzkas

• nMo nariai
1

Rodyti pranešimąLyncaz, 2010-12-01, 22:50, pasakė:

Ne į temą

Įsigyk katę, tegul peles išgaudo :D

Tokiu pas mane nera :D O jei i tema, tai siaip dazniausiai durys keistai krabzda lyg kazkas atidarinetu/uzdarinetu

Šį pranešimą redagavo Kzkas: 2010-12-01, 23:32

Valhalas

Mėlynas diržas

• nMo nariai
9

Rodyti pranešimąKzkas, 2010-12-01, 19:16, pasakė:

As tai daug kuo tikiu. Nesupykit jei taip pasakysiu, bet tie zmones kurie netiki, jog egzistuoja NSO yra bukaprociai. Juk yra velniai zino kiek galaktiku jose yra milijonai sistemu (tokiu kaip Saules kurioje gyvename mes), o jose yra dar ir milijonai planetu ir nei vienoj is ju nera protingos butybes? Nejuokinkit. Toliau del pranasysciu tai as kaip ir tikiu kaip ir ne. Visu pirma is tikrai netikiu visokiomis ten tomis burejomis, taciau as tikiu pranasystemes per sapnus. Pavyzdziui viena karta buvau susapnaves, kad man iskrenta dantis, pasiskaiciau internete ka tai reiskia, suvedziau ten koks dantis iskrito ir ismete man tai, jog atsitiks nelaime zmogui is tevo puses. Akurat, po 2 savaiciu mire mano tecio mociute ir siaip zinau daug tokiu atveju, kad ka susapnuoji issipildo. Kazkur skaiciau, kad per sapnus zmogus visiskai atsipalaiduoja ir tiesiog nukeliauja kazkur i savo pasamone ir gali pamatyti kaip spresti savo problemas, galbut netesiogiai pamatyti savo ateiti ir t.t.

Na NSO - neatpažintas skraidantis objektas, t.y. būtent tos lėkštutės danguje, kas yra nesąmonė :D , dėl galimos givybės egzistencijos kitoje planetoje tai čia kita kalba. Dėl sapnų tai, žinoma, niekas tiksliai paaiškinti negali, bet aš linkęs tikėti Froidu, kad sapnai - užgniaužtų norų ar troškimų išraiška, t.y. bet kurį sapną norint galima būtų iššifruoti naudojantis asmenine simbolika ir galutiniame vaizde gauti kažkokią prislopintą ar užmirštą, bet pasąmonėje užsilikusią emociją. Bet kokiems ateities spėjimais visada sakau didelį "NE" , nes jei toks dalykas būtų įmanomas paprasčiausiai reikštų, kad laiko tėkmė jau yra suplanuota ir mes visi tesame marionetės kažkieno kito žaidime :D O jei egzistuotų vaiduokliai(bildukai/poltergeistai ir pnš), imo, su šiuolaikinėmis technologijomis, kas nors jau tikrai būtų gavęs svarių įrodymų filmuotoje medžiagoje ar pnš, ypač atsižvelgiant į visas tas premijas, kurios įvairių organizacijų ir asmenų yra siūlomos už bet kokio panašaus reiškinio įrodymą. Aišku, nieko apie nieką negalimą teigti 100-tu preocentų, bet šiais atvejais visų šitų reiškinių tikimybė imo yra minimali.

Kzkas

• nMo nariai
1

Rodyti pranešimąValhalas, 2010-12-02, 05:24, pasakė:

Na NSO - neatpažintas skraidantis objektas, t.y. būtent tos lėkštutės danguje, kas yra nesąmonė :D , dėl galimos givybės egzistencijos kitoje planetoje tai čia kita kalba. Dėl sapnų tai, žinoma, niekas tiksliai paaiškinti negali, bet aš linkęs tikėti Froidu, kad sapnai - užgniaužtų norų ar troškimų išraiška, t.y. bet kurį sapną norint galima būtų iššifruoti naudojantis asmenine simbolika ir galutiniame vaizde gauti kažkokią prislopintą ar užmirštą, bet pasąmonėje užsilikusią emociją. Bet kokiems ateities spėjimais visada sakau didelį "NE" , nes jei toks dalykas būtų įmanomas paprasčiausiai reikštų, kad laiko tėkmė jau yra suplanuota ir mes visi tesame marionetės kažkieno kito žaidime :D O jei egzistuotų vaiduokliai(bildukai/poltergeistai ir pnš), imo, su šiuolaikinėmis technologijomis, kas nors jau tikrai būtų gavęs svarių įrodymų filmuotoje medžiagoje ar pnš, ypač atsižvelgiant į visas tas premijas, kurios įvairių organizacijų ir asmenų yra siūlomos už bet kokio panašaus reiškinio įrodymą. Aišku, nieko apie nieką negalimą teigti 100-tu preocentų, bet šiais atvejais visų šitų reiškinių tikimybė imo yra minimali.

As manau, kad jei tu tikra informacija apie bildukus, NSO ar kitus panasius dalykus papostintum greit i tavo duris pasibelstu stambus vyrukai.

Bottom

Mėlynas diržas

• nMo nariai
12
Kalbant apie šiuos dalykus, esu skeptikas ir net nesiveliu į kalbas su fanatikais. Rašau, nes noriu paliest vieną man bent aktualų ir įdomų dalyką-dežavu. Aš kaip suprantu, čia tam tikra smegenų savybė ar reakcija, kitaip tariant vienas iš tų žmogaus proto nepaaiškinamų dalykų, kaip sapnai ar pan. Gal kas matę ar skaitę kokio info apie tai? Man tai atrodo reiškinys vertas dėmesio :D
Nuotrauka

Lyncaz

CENATION

• nMo nariai
19
Aš tai esu įsitikinęs, kad visi tie paranormalūs reiškiniai, auros, čakros, ir kitos išangės, taip pat vaiduokliai, bildukai, biolaukai, energetiniai laukai ir kiti panašūs dalykai yra tik vienų žmonių fantazija ir kitų žmonių būdas išlupti pinigą ir kvailių. Pvz visi būrėjai ir aiškiaregiai tėra tik aukštos klasės psichologai. Va kaip tik neseniai girdėjai, kad būrėja "žvaigždėse mato", kad Irmos Jurgelevičiūtės karjeroje ateina "tamsus laikotarpis"... No shit? :D
Vienas dalykas kuriuo aš tikiu ir netgi tuo pats naudojuosi, tai yra SAVIĮTAIGA. Bet čia jau yra normalus reiškinys.

O va, apie kalbant apie NSO visai kita kalba. Čia aš manau, kad ten toli TOLI TOLI yra kitos gyvybės ir galbūt kitokios formos nei Žemėje. Ir aš nekalbu apie saulės sistemos planetas... Bet čia jau tik mokslininkams aiškintis. Nemanau, kad dagyvensiu iki tų laikų, kai žmonija žinos kas ten yra.
Taip pat žinau vieną dalyką, t.y. kad laiko mašina nebus išrasta niekada. Nes, jei ji būtų išrasta, kažkas greičiausiai iš ateities jau būtų atvykęs į dabartį. O jei rimčiau, tai "laikas" tėra tik matas. Kaip ir atstumas ir t.t.

Nuotrauka

Kzkas

• nMo nariai
1

Rodyti pranešimąLyncaz, 2010-12-02, 16:49, pasakė:

Aš tai esu įsitikinęs, kad visi tie paranormalūs reiškiniai, auros, čakros, ir kitos išangės, taip pat vaiduokliai, bildukai, biolaukai, energetiniai laukai ir kiti panašūs dalykai yra tik vienų žmonių fantazija ir kitų žmonių būdas išlupti pinigą ir kvailių. Pvz visi būrėjai ir aiškiaregiai tėra tik aukštos klasės psichologai. Va kaip tik neseniai girdėjai, kad būrėja "žvaigždėse mato", kad Irmos Jurgelevičiūtės karjeroje ateina "tamsus laikotarpis"... No shit? :D
Vienas dalykas kuriuo aš tikiu ir netgi tuo pats naudojuosi, tai yra SAVIĮTAIGA. Bet čia jau yra normalus reiškinys.

O va, apie kalbant apie NSO visai kita kalba. Čia aš manau, kad ten toli TOLI TOLI yra kitos gyvybės ir galbūt kitokios formos nei Žemėje. Ir aš nekalbu apie saulės sistemos planetas... Bet čia jau tik mokslininkams aiškintis. Nemanau, kad dagyvensiu iki tų laikų, kai žmonija žinos kas ten yra.
Taip pat žinau vieną dalyką, t.y. kad laiko mašina nebus išrasta niekada. Nes, jei ji būtų išrasta, kažkas greičiausiai iš ateities jau būtų atvykęs į dabartį. O jei rimčiau, tai "laikas" tėra tik matas. Kaip ir atstumas ir t.t.

Kad jau uzsiminei apie laiko masina, tai kazkus mokslininkas (galbut pats Einsteinas tiksliai nezinau) yra pasakes, kad laiko masina bus sukurta, taciau net kai nusikelsi i ateiti arba praeiti fizinis ar koks kitoks kontaktas bus neimanomas t.y. zmones pas kuriuos tu nuvyks nei tave matys, nei girdes. Ir iskart atsakint galbut i tavo busima klausima, net jei kas nors galvoja, kad net nematant ir negirdint gali kaip nors apie save pasakyt tarkim ant lentos parasyt ka norejai pasakyt ar pan. toks kontaktas irgi nebus imanomas.

Lyncaz

CENATION

• nMo nariai
19

Rodyti pranešimąKzkas, 2010-12-02, 16:55, pasakė:

Kad jau uzsiminei apie laiko masina, tai kazkus mokslininkas (galbut pats Einsteinas tiksliai nezinau) yra pasakes, kad laiko masina bus sukurta, taciau net kai nusikelsi i ateiti arba praeiti fizinis ar koks kitoks kontaktas bus neimanomas t.y. zmones pas kuriuos tu nuvyks nei tave matys, nei girdes. Ir iskart atsakint galbut i tavo busima klausima, net jei kas nors galvoja, kad net nematant ir negirdint gali kaip nors apie save pasakyt tarkim ant lentos parasyt ka norejai pasakyt ar pan. toks kontaktas irgi nebus imanomas.

Man tik įdomu kuo remdamasis tas mokslininkas tai pasakė? Nes jei jis žinojo kaip veiks laiko mašina, tai kodėl jis jos neišrado? Na o jei tai buvo tik jo pranašystė, tai aš tvirtai lieku prie "savo tiesos". :D

Nuotrauka

Kzkas

• nMo nariai
1

Rodyti pranešimąLyncaz, 2010-12-02, 17:07, pasakė:

Man tik įdomu kuo remdamasis tas mokslininkas tai pasakė? Nes jei jis žinojo kaip veiks laiko mašina, tai kodėl jis jos neišrado? Na o jei tai buvo tik jo pranašystė, tai aš tvirtai lieku prie "savo tiesos". :D

Tai perskaiciau knygoj pries kokius gerus 3-4 metus, tad nelabai atsimenu kuo jis ten remesi, bet negi tu pats tiki, kad zmogus kurio IQ vienas didziusiu istorijoje kalbetu visiskas nesamones?

Valhalas

Mėlynas diržas

• nMo nariai
9

Rodyti pranešimąKzkas, 2010-12-02, 16:55, pasakė:

Na realityvumo teorijoje visokių vingrybiu yra privedžiota, bet ben jau mano žiniomis tai "kelionės laiku" fizikoje suprantamos kaip laiko tėkmės išsikreipimas, stebėtojo objekto atžvilgiu, kai stebimieji objektai juda panašiu ar didesniu už šviesos greitį, t.y. tam tikri įvykiai tiem patiems objektams laiko atžvilgiu gali vykti skirtingu greičiu, bet kaip bebūtų visi tokie reiškiniai gali būti stebimi ir potencialiai vyksta uždaroje sistemoje ir daugiau paneigia, nei patvirtina sci-fi mums siūlomą "kelionės laiku" supratimą. Trumpai - tai ką Einšteinas suvokė kaip "laiko mašiną" nėra tas pats, ką daugelis iš mūsų įsivaizduojame, girdėdami tą frazę :D

Kzkas

• nMo nariai
1
Siaip dabar pabandziau paziuret is kitos puses. Tad net jei keliones laiku butu imanomos su kontaktu gal tiesiog ateities kartos nenori sumumis kontaktuoti? Gal but jie gyvena tarp musu kaip beje gali ir ateiviai (kodel daugelis mano, kad jie butinai turi skirtis nuo musu, gal jie tokie patys kaip mes?). Galbut jie nenori nieko keisti, nes tai pakeistu ju ateiti juk kiekvienas veiksmas turi atoveiksmi, o galbut ateities tiesiog nera? Galbut iki pasaulio pabaigos (ji vistiek kada nors bus) laiko masina taip ir nebuvo sukurta? Atmetant ateiviu invazija, nes yra naivu tiketi, kad jie mus sunaikintu (manau, kad jau buvo kontaktas su jais), tad jei jie turi iranga cia atskristi jiem net is savo kosminio laivo nereiks islipt, kad mus sunakintu, o jei ju siekiai butu tokie jie jau butu mus sunaikine, atmetant kometu atsitrenkima i zeme (tai irgi imanoma) liekame vieninteliai - mes. Net tarkim tik tarkim jei ateiviai noretu mus sunaikinti jie suprastu, kad jiem net nereikia teptis ranku, mes patys save suzlugdysime ir sunaikinsime.

Refresh_22#MVP

Žalias diržas

• nMo nariai
0

Rodyti pranešimąLyncaz, 2010-12-02, 16:49, pasakė:

Keliones i praeiti yra neimanomas, tokio dalyko kaip praeitis net nera, yra tik atsiminimai,kuriu deka tu galvoji, kad tai yra praeitis(cia moksliskai irodyta), o jei visgi butu imanomas keliones atgal i praeity, tada turetu atsirasti ir papildomos laiko juostos, nes vienas prisilietimas viska gali pakeisti, o kas del kelioniu i ateity tikiu, bet per daug nerealiai tai skamba, nors kazkada is lietuvos i anglija per pora valandu persigabent nelabai realiai skambejo. Del ateiviu ir pan. tai esu isitikines 100%, kad jie egzistuoja, kzkas puikiai isdeste kodel, o del vaiduokliu bilduku, turiu daug versiju, bet man pati realistiskiausia, kad tai yra zmones/ateiviai/dar kazkas gyvenantis salia musu ir musu nematantys/kaip ir mes ju ir kazkokie veiksmai ju pasaulyje, privercia kartais pasirodyti pas mus ir atvirksciai
https://www.facebook.com/RVillle - Mes padarysime jus gražesnius!

Kzkas

• nMo nariai
1
Dar pridedant prie visko as nemanau, kad patys zmones sukurs laiko masina. Manau, kad jie pades nezemiskos butybes kurios jau yra ivalde didelio greicio skraidyma, taciau patys dar nera jos israde (tad tai butu isradimas kuris pakeistu ne vien musu civilizacija). O siaip kaip jau ir sakiau mano manymu jau dabar gyvena tarp musu padeda mum kurti naujus isradimus, tobuleti, mokintis gyventi, klysti ir zinoma suklydus padeda vel atsistoti ant koju.

Siaip idomus straipsnis apie laiko masina pasirode:

http://www.scienceinschool.org/2009/issue1...avel/lithuanian

EDIT:
Ne į temą
Kaip tai nera praeities, o tai kaip tada Trunksas nukeliavo pas Goka? :D

Šį pranešimą redagavo Kzkas: 2010-12-02, 18:33

Valhalas

Mėlynas diržas

• nMo nariai
9

Rodyti pranešimąKzkas, 2010-12-02, 18:32, pasakė:

Dar pridedant prie visko as nemanau, kad patys zmones sukurs laiko masina. Manau, kad jie pades nezemiskos butybes kurios jau yra ivalde didelio greicio skraidyma, taciau patys dar nera jos israde (tad tai butu isradimas kuris pakeistu ne vien musu civilizacija). O siaip kaip jau ir sakiau mano manymu jau dabar gyvena tarp musu padeda mum kurti naujus isradimus, tobuleti, mokintis gyventi, klysti ir zinoma suklydus padeda vel atsistoti ant koju.

Na čia tavo toks labai optimistiškas požiūris :D Visatoje, kad ir kokia beribė ji atrodytų tapačių žmonėms gyvybės formų susikūrimo tikimybė nėra jau tokia didelė. Intelektas, kuriuo žmonija disponuoja ir kuris jai padėjo iškilti aukščiau kitų sutvėrimų yra tik galimas, bet ne būtinas evoliucijos kelias, pvz dinozaurai egzistavo žemėje ~160 milijonų metų, kai palyginimui žmonės egzistuoja tik ~200 tūkstančių, ir jie per tą laikotarpį neišvystė jokių sudėtingesnių socialinių ar technologinių struktūrų. Net jeigu kitos formos intelektuali gyvybė ir egzistuotų kažkur kitame visatos krašte, tikimybė, kad ji galėtų palikti savo pirminį pasaulį ir pasiekti mus praktiškai artima nuliui, kaip pvz: žmogus, kad ir koks pažengęs evoliucijoje jis bebūtų vis tiek išlieka tiesiogiai pririštas prie savo gimtosios planetos - net nuosavoje sistemoje mes negalėtųme išgyventi nei Veneroje, nei Marse, nei Jupiteryje ir t.t. Taigi unikali, intelektuali, lengvai besiadaptuojanti būtybė + ištekliai, reikalingi pagaminti technologijoms, keliaujančioms potencialiai šviesos ar didesniu greičiu - mano skoniui paprasčiausiai per daug kintamųjų, greičiausiai net daugiau nei bet kurios religijos siūlomuose žmogaus atsiradimo ir egzistencijos aiškinuome. :D

Refresh_22#MVP

Žalias diržas

• nMo nariai
0

Rodyti pranešimąValhalas, 2010-12-02, 19:21, pasakė:

Na čia tavo toks labai optimistiškas požiūris :D Visatoje, kad ir kokia beribė ji atrodytų tapačių žmonėms gyvybės formų susikūrimo tikimybė nėra jau tokia didelė. Intelektas, kuriuo žmonija disponuoja ir kuris jai padėjo iškilti aukščiau kitų sutvėrimų yra tik galimas, bet ne būtinas evoliucijos kelias, pvz dinozaurai egzistavo žemėje ~160 milijonų metų, kai palyginimui žmonės egzistuoja tik ~200 tūkstančių, ir jie per tą laikotarpį neišvystė jokių sudėtingesnių socialinių ar technologinių struktūrų.
Man tas irgi kazkiek keista, dinozaurai, kates,sunys ir kiti gyvunai egzistuoja tikrai seniau, nei zmones, bet kazkodel ju evoliucija vyksta milijonus kartu leciau, nei zmoniu, dabar gi jau bezdzione galima ismokyti skaiciuoti ar papuga kalbeti, kas pries keliasdesimt tukstanciu metu atrode neimanoma, o zmones per tuos metus ismoko tikrai daugiau nei skaiciuoti, tai kodel butent zmones, kodel butent musu evoliucija tokia greita? Mano atsakymas gal kiek nelogiskas(nors kalbant apie tokius reiskinius negali buti nieko logisko), tai ,kad mes turime/neturime kazka isskirtinio ir ateiviai ar dar kazkas musu evoliucija pagreitino
https://www.facebook.com/RVillle - Mes padarysime jus gražesnius!

Valhalas

Mėlynas diržas

• nMo nariai
9

Rodyti pranešimąRefresh_22#MVP, 2010-12-02, 19:33, pasakė:

Man tas irgi kazkiek keista, dinozaurai, kates,sunys ir kiti gyvunai egzistuoja tikrai seniau, nei zmones, bet kazkodel ju evoliucija vyksta milijonus kartu leciau, nei zmoniu, dabar gi jau bezdzione galima ismokyti skaiciuoti ar papuga kalbeti, kas pries keliasdesimt tukstanciu metu atrode neimanoma, o zmones per tuos metus ismoko tikrai daugiau nei skaiciuoti, tai kodel butent zmones, kodel butent musu evoliucija tokia greita? Mano atsakymas gal kiek nelogiskas(nors kalbant apie tokius reiskinius negali buti nieko logisko), tai ,kad mes turime/neturime kazka isskirtinio ir ateiviai ar dar kazkas musu evoliucija pagreitino

Na kaip ir bet kokią kitokios formos evoliuciją aš aiškinčiau poreikiu, sąlygom ir galimybėmis, dinozaurai nepasiekė mūsų intelektualinio lygmens ne todėl, kad jie evoliucionavo lėčiau, jiem paprasčiausiai nebuvo nišos/reikalo/sąlygų - evoliucija vyksta pliūpsniu, o ne kaip lėtas ir pastovus procesas, pvz, kad pasiekti aukštai augančius lapus vieni dinozaurai išvystė ilgus kaklus, dėl išteklių stygiaus ir ekosistemos formos atsirado mėsėdžių/žolėdžių pogrūpiai, mūsų intelektualinės evoliucijos kelią vėlgi greičiausiai padiktavo primatų rūšies kūno forma ir gyvenimo būdas - gyvenimas "bandose" padiktavo kalbos ir socialinių ryšių vystymąsį, o technologinį tobulėjimą lėmė galimybė rankomis, lyginant su kitomis rūšimis, lengvai manipuliuoti aplinka ir objektais. t.y. vienokia ar kitokia rūšis intelektualiai neevoliucionuoja, ne dėl to, kad ji vystosi lėčiau, o dėl to, kad tokiam vystymuisi paprasčiausiai nėra prasmės.

Sin

Baltas diržas

• nMo nariai
0

Rodyti pranešimąValhalas, 2010-12-02, 19:21, pasakė:

Na čia tavo toks labai optimistiškas požiūris :D Visatoje, kad ir kokia beribė ji atrodytų tapačių žmonėms gyvybės formų susikūrimo tikimybė nėra jau tokia didelė. Intelektas, kuriuo žmonija disponuoja ir kuris jai padėjo iškilti aukščiau kitų sutvėrimų yra tik galimas, bet ne būtinas evoliucijos kelias, pvz dinozaurai egzistavo žemėje ~160 milijonų metų, kai palyginimui žmonės egzistuoja tik ~200 tūkstančių, ir jie per tą laikotarpį neišvystė jokių sudėtingesnių socialinių ar technologinių struktūrų. Net jeigu kitos formos intelektuali gyvybė ir egzistuotų kažkur kitame visatos krašte, tikimybė, kad ji galėtų palikti savo pirminį pasaulį ir pasiekti mus praktiškai artima nuliui, kaip pvz: žmogus, kad ir koks pažengęs evoliucijoje jis bebūtų vis tiek išlieka tiesiogiai pririštas prie savo gimtosios planetos - net nuosavoje sistemoje mes negalėtųme išgyventi nei Veneroje, nei Marse, nei Jupiteryje ir t.t. Taigi unikali, intelektuali, lengvai besiadaptuojanti būtybė + ištekliai, reikalingi pagaminti technologijoms, keliaujančioms potencialiai šviesos ar didesniu greičiu - mano skoniui paprasčiausiai per daug kintamųjų, greičiausiai net daugiau nei bet kurios religijos siūlomuose žmogaus atsiradimo ir egzistencijos aiškinuome. :D
:D

Fortaz

WHAT?

• Administratoriai
14
Neskaitau visų kliedesių, kuriu prirašyta, tik pasisakymas apie laiko mašiną...

Įsivaizduokite, kad jūs esate mokslininkas, kurio žinios leistų pradėti imtis tokio ilgo darbo, kaip laiko mašinos kūrimas...

Ar nešautų į galvą mintis, jog jei tą mašiną kas nors sukūrė, tai grįš į praeitį, ir atsineš tas reikiamas žinias, kurias pasidalins su pačiu savimi? ;)

Čia kaip iš Big Bang theory serialo, nuskambėjo tokia citata "jei kada nors ateityje sukursime laiko mašiną, pasirašome sutartį, kad grįšime į šią akimirką".

Pauzė...

Nieks neįvyko...

"Ką gi, labai gaila"... :D

Nuotrauka
Nuotrauka

TukasW

Baltas diržas

• Naujokai
12
Apie laiko mašiną nieko negaliu pasakyt, gal ir neblogai tokia būtų. Bet jei taip būtų, tai niekas bet kam neduotų naudotis.
NSO tai tikiu, nes nemanau, kad mes vieninteliai tokie esame visoje visatoje(ar kaip čia išsireikšti).
Ne į temą
Gal turite patarimų, kaip būtų galima sapnuoti sąmoningai t.y kontroliuoti veiksmus sapne ir t.t, nes nemėgstu košmarų ir nenoriu 8h šiaip sau praleist.

Vartotojų skaito šią temą: 7

narių: 0, svečių: 7, slaptų narių: 0