KOFI KINGSTON
- UGIS:
- 1.83 m
SVORIS:
- 99 kg
TIKRAS VARDAS:
- Kofi Sarkodie-Mensah
GIMIMO DATA:
- Rūgpjučio 14, 1981
GIMIMO VIETA:
- Ganos Respublikoje
PRO WRESTLING DEBUTAS:
- 2005 metai
TITULAI/PASIEKIMAI:
- WWE Intercontinental Champion.
KITOS PRAVARDES:
- Kofi Jamaica;
- Kofi Nahaje Kingston.
BIOGRAPHY:
- Karjeros pradžia
Kofi kingston tėvai buvo ganiečiai. Jų šeima išsikraustė į JAV 1982m. Buvo manoma, jog Kofi taps mokytoju kaip ir jo senelis. Sarkodie-Mensah neturi jokių ryšių su Jaimaika.Puikus wrestleris mokėsis Winchester`io vidurinėje mokykloje įstojo į Bostono koledža.Baigęs komunikacijos mokslus jis įžengė i korporacijos pasaulį.Kofi sako "Mano pirmoji diena darbe. Aš sedėjau sava kabinoje, pažiurėjau į tuščias sienas. Tai buvo labai slegiantis jausmas. Kofi nusimetė darbinius drabužius ir nužengė į prowrestling`o pasaulį.Jis sako "Pirmą dieną kai aš įjėjau į prowrestling`o mokykla supratau, kad aš esu tinkamoje vietoje''. Jis debiutavo 2005 metais. Pagrinde jis kovojo Naujosios Anglijos valstijoje, tokiose federacijose kaip National Wrestling Alliance, Millennium Wrestling Federation, New England Championship Wrestling, Eastern Wrestling Alliance, Chaotic Wrestling.
- World Wrestling Entertainment (2006-dabartis)
2006 metais rugsėjį Kofi pasirašė kontraktą su WWE ir buvo nusiųstas į DSW federacija. Jo debiutas naujoje kompanijoje buvo rugsėjo 21d. dark match`e kovoje prieš MVP. OVW jis subūrę komanda su Harry Smith. 2007 metais buvo jo pirmas pasirodymas pagrindiniame WWE roster`yje kai jis kovojo dark match`uose prieš Charlie Hass (kovo 5d.) ir Trevor Murdoch (kovo 21d.) Kofi kinston buvo nusiųstas į FCW (Florida Championship Wrestling) . Pirmajame jo šou jis sudarė komanda su Eric Perez ir kovojo prieš Keith Walker ir Ryklon Stephens. Kofi patyrė pralaimėjima. FCW jis dirbo beveik visus likusius metus.
- ECW
1ofi televizinis debiutas įvyko gruodžio 6 dieną ECW šou pradžioje. WWE tinklapis ir ECW komentatoriai minėjo, jog Kofi Kingston pirmasis jamaikos wrestleris kompanijoje. Pirmoji jo kova ECW įvyko sausio 22d. pergale prieš David Owens.Po kelių nežymių kovų jis dalyvavo svarbioje kovoje per Wrestlemania XIV. Kova buvo 24-man Elimination Battle Royal, tačiau buvo eliminuotas Mark`o Henry`o. Kofi nebuvo nugalėtas paprastose kovose per ECW mėnesius ir fued`ino su Shelton Benjamin. Po dviejų pergalių išeilės prieš Benjamin trečią kovą pralaimėjo Gegužės 20d. ECW.
- RAW
2008 metų Draft`uose jis buvo perkeltas į RAW roster`į. Jis nugalėjo Chris Jericho per PPV Night of Champions ir laimėjo Intercontinental diržą. Jis buvo pirmasis ganos wrestleris laikęs diržą visoje WWE istorijoje. Kofi laikė diržą ligi rūgpjūčio kai jis su Mickey James pralaimėjo diržus Beth Pheonix ir Santino Marrela. Kelias savaites jis turėjo match`u su Santino Marrela. Veliau Kofi Kingston sudarė komandą ir pasivadino Dynamic Duo.
by algirduhas21 © nMo