Pirmasis TNA metu PPV. Pirmasis Hulko Hogano eros TNA PPV. Pirmasis naujos PW eros PPV. Bent jau toks jis turetu buti. Ir kaip jis prasideda? Ogi sušiktai. Pakeista iMPACT! zone. Naujas entrance takelis atrodo puikiai, suteikia erdvumo, taciau ringas? Rly? Visi girdejome gandus, netgi vakar buvo aptarta tai, taciau, deja, viltis miršta paskutine ir ji mire. Aš pats suvokiu keturkampio ringo pliusus, bent jau pats taip manau, ir vienas iš ju yra dydis. Tai ka TNA padare? Keturkampi ringa tik mažesni! Bent jau man jis atrode kur kas mažesnis už standartini. Ir PPV, kuris turi net 8 macus, pradedama promo. What the hell is that? Niekada PPV neturi buti pradedami su promo! Niekada! Tam turetu buti televiziniai šou ir ši promo, kuri išgirdome dabar, turejome išgirsti praeitame iMPACT'e. Ir galu gale, pats promo nebuvo itin geras. Iškart iš publikos išgirdome "We want six sides", Hulkas bande improvizuoti ir adresuoti ši chanta, taciau nesekmingai. TNA praeities žeminimas visada buvo ir bus pasitinkamas švilpimu, Hulkai, isidemek tai. Bischoff šiek tiek gelbejo situacija, bet tik šiek tiek. Na, gerai, kad promo nebuvo ilgas:
Amazing Red vs. ???
Na, IWC neaplenke gandai, kad butent Brian Kendrick bus mystery man. Aš džiaugiuosi kad tai išsipilde. Kendrick yra puikus talentas, tiek ringe, tiek prie mikrofono, o X-Division wrestleriu pastaruoju metu TNA sumažejo, todel toks wrestleris kaip Kendrick niekada nepamaišys. Ir gerai, kad tai ne Jeff Hardy, jis turi but naudojamas rimtose programose. Macas ejosi gana smagiai, smagus spotai, Kendrick buvo labai over su fanais, o Amazing Red yra visada over. Todel publika buvo gana garsi, mačui einant į pabaigą girdėjosi "X-Division" chantas. Smagus spotai ir near fall'ai. Pakankamai duota laiko. Labai efektingai atrodęs Shinning Wizard finisheris mačui užbaigti. Viska sudėjus turime gerą opening mačą.
Daniels vs. Sean Morley
**
Kai sausio 4-osios iMPACT'e pamaciau Val Veni, man išsprudo antras pagal garsuma keiksmažodis iš viso šou žiurejimo (šioje kategorijoje "nugalejo" mano ispudžiai išvydus Nasty Boys), taciau po keliu promo tapau atlaidesnis, visgi Morley yra gana smagus char'as ir noreciau, kad jis butu labiau over, tik žinoma ne Daniels saskaita, nes pastarasis budamas heel'u šiame "feude" yra labiau palaikomas. Danielso "shut your mouth", skirtas Brook buvo priceless
Daniels dare viska, ka galejo, taciau kai esi ringe su Sean Morley, kuriam nepavyksta gauti pop'o, tu vis tiek busi palaikomas. Už tai ir maca žiureti nebuvo labai smagu, nes abu wrestleriai man patinka - gaila vieno, nes ji imete i kvaila programa, su žmogu, kuris yra visai ne over, o tai kenkia jo paties overness. Ir gaila kito, nes jis yra talentingas, tačiau yra pakeltas per aukštai pusho atžvilgiu ir už tai žmones negali jo megti. Visa šita nesamone vainikavo laimetojas. Nežinau, kas viska bookino, taciau jei ta žmogu sutikciau, mielai jam paaiškinciau, kad kai susitinka mace talentingas heel'as, wrestleriu, kuris fanams nerupi, fanai visada palaikys heel'a. Pats nufotkinau publikos reakcija po šio maco:
ODB vs. Tara
**1/2
Silpnas feud'as, kur neaišku, kas yra heel'e, o kas face'e. Kol kas ir visi ju macai buvo silpni. Tara buvo over, taciau kvailas bookingas su 2 trumpais title reign'ais, jos overness buvo smarkiai sumažintas. On the other hand, ODB buvo laaaabai over kokius metus, taciau su jos char'u nebuvo beveik jokio bookingo, ji tiesiog tapo stale ir visai nebe over. Taip kad Tara iš šiu dvieju yra šiek tiek labiau over. Todel I guess, jos pergale buvo geras sprendimas. Macas buvo vidutinis, geresnis už bet koki divu crap, taciau gerieji TNA knockouts laikai tera "yet to return". Patiko, kad Tara laimejo 2-0, nes beveik visada tokie macai eina lygiom iki paskutinio ir lemiamo fall'o, todel situacija cia buvo gana tikroviška. Publika šiame mace buvo pasyvi, taciau galbut tai ne tiek šiu moteriškiu kalte, kiek asilo bookerio, davusio pergale Sean'ui Morley.
British Invasion vs. Morgan & Hernandez
Gaila, kad kompanija kaip TNA, pastoviai besigirianti savo puikia tag team divizija per pastaruosius 2 "didžiuosius" iMPACT! šou net neparode savo cempionu British Invasion, o no.1 contenderiai Morgan ir Hernandez tera random pairing tipo komanda, sudaryta, nes 2 Dixie patinkantiems milžinams Creative team nesugebejo rasti geru singles programu. Na, bent jau gerai, kad abieju komandu overness tai nekenkia ir šis macas buvo tas, kuris pakele publika iš snaudulio. Mano maloniai nuostabai, iMPACT zone tiesiog sprogo, kai Morgan ir Hernandez laimejo tag team titulus. Pati kova buvo gana geras undercard macas. Mano vienintelis priekaištas tas, kad per ta nauja entrance pakyla ir takeli i ringa Hernandez negalejo atlikti savo firminio over the top rope dive'o. Laimėtojai tenkina - geras būdas pushinti Morganą ir Hernandezą nekišant jų į ir taip perpildyta singles main event picture.
Šiaip savo PPV apžvalgose paprastai nekomentuoju backstage segmentu, taciau šis buvo pakankamai prastas ir ji pakomentuosiu. Turiu galvoje, žinoma, Abyss ir Hogan. Visu pirma, kai viename iš pirmuju macu išgirdau, kad Abyss/Lashley neva neivyks, iškart supratau, kad jo ir Hogano meetingas praejo blogai
Jei kas negirdejote, viename interviu, Hulkas žadejo, kad sekmadieni, prieš PPV susitiks ir pakalbes su Lashley apie jo ateiti TNA. Well, i guess now we know how that turned out
Arba tiesiog Strikeforce užprotestavo Lashley dalyvavima šioje kovoje. Todel šis segmentas buvo, kad paaiškintu kovos nebuvima. Jam daug priekaištu neturiu, taciau turiu viena dideli - Abyss verkšlena, atsiprašinedamas Bischoff'o...what the f is that? Way to burry your "monster"...
Desmond Wolfe vs. The Pope
***1/2
Nemažai žmoniu buvo nepatenkinti, kaip trumpame mace Pope'ui buvo išjobbintas Nigel. Aš del to visai nesiskundžiu. Jus tik pažiurekite i Pope. Pažiurekite i jo charizma. Pasiklausykite jo promo. Pasiklausykite pop'o, kuri jis gavo eidamas i ringa prieš ši maca. Šis vaikinas yra šio verslo ateitis. Kaip WWE susimove su juo. Neveltui Russo savo facebook'o Q&A užsimine, kad jo akyse, butent buves Elijah Burke labiausiai išsiskiria kaip performeris. Kas liecia personaža, net Nigel/Desmond prieš ji nublanksta. Pastarojo pakeitimai irgi verti paminejimo - i ringa jis iženge su nauja valet'e ir su nauja apranga. Man tai patiko, nors ir atitolstama nuo jo ROH personažo, bet jam kaip charakteriui tai labai tinka. Buvo labai smagu žiureti i ši maca - 2 of the most entertaining guys in wrestling today. Bent jau mano nuomone. Gaila, tik kad kvaili pseudo smarkai yra patys pirmi palaikyti heel'a Danielsa, taciau nereaguoja, kai Desmond daro idomius ir originalius submission'us. Nepaisant to, man šis macas labai patiko, džiugu, kad gavo daug laiko, dar per sausio 4-a paaiškejo, kad šie du tikrai galetu tureti gera maca jei jiems duotu užtektinai eterio. Vienintelis mano priekaištas butu out of nowhere finišas. Laimetojas mane tenkina, nes tuo atvžilgiu cia buvo win-win situation.
Beer Money vs. "The Band"
**
Wow...Tai buvo labai aiškiai reklamuota kaip Beer Money vs. Kevin Nash ir
Scott Hall. Gaila, bet nežinau, kodel Hall newrestlina. Aš turiu dvi versijas:
a) jis storas
b) jis girtas
Kaip ten bebutu, neabejoju, kad X-Pac ikišimas pagerino maca. Jei ir buvo ka gerinti. Macas ejosi visai puse velnio iki Hall atejimo ir visko sušikimo. Jei jau negaila duoti Beer Money pergales prieš nWo, tai kokia prasme duoti 85% švaria pergale vietoj visiškai švarios? Anyways, jauciuosi atsiputes, kad bent jau jie laimejo, nes bijojau, kad bus blogiau.
Abyss vs. ???
*1/2
Kai pamaciau ta segmenta su Abyss, labai tikejausi, kad jo oponentas nebus Joe, nes jis mano nuomone jam reikia duoti arba svarbius PPV macus, arba neduoti išvis PPV maco, nes main eventeriui geriau išvis praleisti pailseti. Ir aišku buvau labai laimingas pamates Mr.Andersona. Jo mini kalbele buvo puiki, labai šauniai pakeistas vardas. Tik velgi idiotiškas bookingas iš TNA puses. Negi sunku suvokti, kad publika nores palaikyti Andersona? Kokia prasme debiutuoti nauja karšta žmogu prieš face? Iš macas prasidejo Ken'o bitchslap'u, kad parodyti, jog jis heel'as. Bet kokia to prasme? Publika vis tiek nepalaike Abyss, bet nepalaike ir Andersono, kuri norejo palaikyti. Ir galu gale - kokia logika kaip didele žvaigžde per PPV debiutuoti buvusi Mr. Kennedy, o Jeff Hardy (WWE pagr. žvaigžde 2009-aisiais) tiesiog paprastai imesti? Visa ši painiava man kainavo ši maca, nes kaip ir publika, aš ji stebejau ramiai ir pasyviai. Siaubingai antiklimatiškas macas su dar antiklimatiškesne pabaiga. Nors kalbūt dėl to kaltas Lashley, nes mes nežinom - galbūt buvo planuotas tik Andersono promo ir jis tik šiandien sužinojo, kad TNA jo nori ringe kaip last-minute replacement.
AJ Styles vs. Kurt Angle
****1/2
Nuskambejo AJ muzika ir kokie mergaiciu rinksmai
Well, bent jau kažka TNA daro teisingai. Atmosfera nuo pacios pradžios buvo puiki. Atrodo, kad ši ir prieš tai buvusi macus stebejo visai skirtingos publikos. Kadangi nedariau sausio 4-osios iMPACT apžvalgos, tai paminesiu cia, kad mano nuomone, ju macas tada buvo puikus. Labai tiko, kad dideli šou užbaige toks macas. Šiek tiek per daug near fall'u, taciau macas truko vos ~17 min, o tie near fall'ai antroje puseje maca dirbtinai prailgino, todel manau, kad viskas suveike i gera. Mano ivertinimas - ****1/2. Kol kas tai mano MOTY
Roderick Strong vs. Davey Richards iš tos pacios dienos ROH on HDNet buvo silpnesnis. Vien ka pasako faktas, kad Jim Ross, kuris iki kaulu smegenu yra WWE žmogus, savo bloge liaupsino ta maca. O kas liecia butent šio maco builda, tai man jis labai patiko. That's how you book a babybface feud! Kadangi tai yra rematch'as, tai pagal nerašyta taisykle, tai privalejo buti kažkoks gimmick macas ir mano nuomone, creative team su šia užduotimi susidorojo kaip niekada puikiai - no steel cage, streetfight, special enforcer or any of that crap. Tiesiog jei Kurtas pralaimi, tai jo paskutinis titleshotas šiemet. Beautiful! Labai sportiškas ir itikinamas stipulation. Labai maloniai buvau nustebintas, kai pirma karta apie tai išgirdau. Ir žinoma, gera feuda turi užbaigti puikus macas. Žinoma, toks jis ir buvo. Vienas dalykas, kuris man iškart patiko lyginant su ju macu prieš dvi savaites tai buvo tai, kad šikart jautesi, kad wrestleriai turi vietos kvepuoti. Praeita karta Kurtas ir AJ suprato, kad turi tik ~17 min padaryti MOTYC, todel visas macas nuo pat bell-ring iki bell-ring buvo "spot, spot, spot, nearfall, spot...". Cia buvo daugiau apsižvalgymo, chain wrestlingo, trashtalk'o. Nors šis macas ir nebuvo toks melodramatiškas, kaip anas, taciau šis papasakojo geresne story. Pabaiga buvo netiketas swerve. Ir nors neabejoju, kad dauguma žmoniu bambes, aš sakau let the bitches bitch. Mano nuomone nors TNA su Russo priešakyje ir buvo iklimpe i dirty finišus 2007-2008 metais, taciau paskutinius keleta menesiu visi pagr. angle'ai ir PPV main eventai pasibaigdavo švariai ir todel manau, kad šis f'd-up finišas ir galimas swerve suveike. Kaip kadaise pasake vienas youtube PW bloggeris "things in wrestling always have to be predictable. Because then, when something unpredictable happens, it's awesome". Ir aš su tuo labai sutinku ir manau, kad šioje situacijoje tai butu galima pritaikyti. Taip kad man patiko maco finišas. Taciau kitavertus, man nepatiko galimas AJ turnas. Sakau "galimas", nes noriu tiketi, kad jo vis delto nebus. Aš nekenciau AJ 2006-2008 heel run'o ir pastarasis face runas rode, kad pagaliau Styles yra TNA no.1 žvaigžde, kuria Hoganas bandys iškelti i didele celebrity. Ir ka jie daro? Turnina AJ heel'u? Are they out of their minds? Galbut, jei nebuciau jo markas, man butu dzin, bet dabar tikrai taip nera. Tokie turnai turi ivykti, kai face'ai praranda savo overness. Taciau ar dabar taip buvo? Nežinau, gal cia pasireiškia mano AJ markizmas ir noras, kad mano megstamiausias wrestleris butu publikos favoritas. Net jeigu ir AJ tures programa su Flair (kaip biciuliai), aš vis tiek žiuriu skeptiškai ir neisivaizduoju heelo AJ kaip main eventerio.
Overall
6.75/10
Nei puiku, nei šūdas. Šis renginys labai stipriai jautesi kaip vidutinis WWE PPV. Buvo ne viena vieta šiame šou, kuri man patiko, tačiau tos dalys sudėtos kartu į vieną šou atrodė prastesnės nei atskirai. Jeigu iš tiesų prasidėjo nauja Hogano era, then I'm not overly excited. Jeigu sausio 4-osios iMPACT! ir nebuvo geras, jį aš pavadinčiau įsimintinu, tai šių metų Genesis buvo silpnesnis šou ko gero visais atžvilgiais. Man paskutiniai 3 Russo eros PPV patiko kur kas labiau. Na, bet kol kas aš esu gana atsargus su žodžiais. Manau, kad Hogano TNA dar neparodė savo tikrojo veido. Mes matėme daug naujovių, daug eksperimentų, o ar jie pasiteisins, ar ne, parodys tik laikas. Žinoma, aš labai noriu, kad TNA pasisektų, tačiau kad taip bus, galvos neduočiau. Bendrai, nepaisant puikaus ME, aš turbūt labiau vertinčiau šou neigiamai. Jei žiūrint į dabartį, tai kažko labai gero ir neįvyko šiame renginyje, o jei žiūrint į ateitį, kažko labai gero nesišviečia - nWo vis dar įvykių centre, iš kayfabe pusės, būtent jiem Hoganas skiria daugiausiai dėmesio, vienas didžiausių TNA originalų Daniels yra išjobbinamas buvusiam WWE rejectui Val Venis, o AJ Styles, kuris paskutinius mėnesius buvo estabilish'inamas kaip TNA posterboy'us, atrodo bus heel'as. I really don't think that's the right direction. Bet tikiuosi, Hulkas su Ericu man įrodys priešingai.
Šį pranešimą redagavo Walleris: 2010-01-18, 20:34